Voor trainingsgroepen

De SBN ondersteunt de bij haar aangesloten trainingsgroepen met kennis, informatie, verzekeringen en hulpmiddelen. Zo helpt de SBN trainingsgroepen om verder te professionaliseren en de zaken goed te regelen.

Ben je als trainingsgroep aangesloten bij de SBN dan vind je in dit menu allerlei informatie die je van pas kan komen. Kun je toch niet vinden wat je zoekt, kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen op deze website, of neem contact op met het bondsbureau.

Ben je van plan om een trainingsgroep bij jou in de buurt op te zetten, dan is het zinvol om je aan te sluiten bij de SBN. Zo weet je zeker dat je je zaken goed hebt geregeld. Alle voordelen van een lidmaatschap bij de SBN kun je lezen in het voordelendocument voor een trainingsgroep.


Aanmelden trainingsgroep

Wil je als trainingsgroep lid worden van de SBN dan moet je de trainingsgroep eerst inschrijven als rechtspersoon in de vorm van een vereniging, stichting of BV. Een eenmanszaak of V.O.F. valt daar niet onder.

Om je alvast te verdiepen in hoe de SBN de zaken rondom trainingsgroepen, wedstrijden, veiligheid enzovoort heeft geregeld kun je het Algemeen Reglement en het Deelnemersreglement lezen. In de Parcoursvoorschriften lees je alles over het bouwen, de materialen en eisen voor hindernissen op je trainingslocatie.

Heb je je trainingsgroep geregistreerd als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel dan kun je je groep aanmelden bij SBN. Na je aanmelding sturen we je een controlelijst en logboekvoorbeeld toe voor de hindernissen op je trainingsbaan en we vragen je deze naar de Parcourscommissie terug te sturen. Onze Parcourscommissie voorzitter neemt na ontvangst hiervan contact met je op om je trainingsbaan te keuren. Zodra de Parcourscommissie jouw trainingsbaan heeft goedgekeurd, ben je aangesloten bij de SBN en officieel lid. De contributie voor een trainingsgroep bedraagt € 110,00 per jaar. Dit betaal je nadat de keuring heeft plaatsgevonden.

Belangrijke voorwaarde voor verzekering van de leden van jouw trainingsgroep is dat je op een door de SBN goedgekeurd parcours traint. Ook moeten je leden zelf lid worden van de SBN. Houd je een commerciële activiteit op je trainingslocatie dan is deze uitgesloten van de SBN verzekering.

Bij Verzekeringen vind je meer uitleg over de verzekeringen van de SBN.


Keuring trainingsbaan

Ieder jaar moet je als aangesloten trainingsgroep je trainingsbaan laten keuren door de Parcourscommissie. De Parcourscommissie let op de veiligheid van de hindernissen, of materiaal nog in orde is en of knopen nog voldoen. Je leest hier alles over in de Parcoursvoorschriften Zo blijft je trainingslocatie veilig voor de gebruikers en ben je als trainingsgroep verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid.

Om te voldoen aan de eisen van de Parcourscommissie dien je een hindernissenlogboek bij te houden. Via het digitale hindernislogboek kan je dit eenvoudig online bijhouden en het logboek biedt je een overzicht van alle hindernissen op het trainingsparcours inclusief hoogtes, materiaalgebruik en onderhoud.  Voor een impressie van de functionaliteiten bekijk het filmpje.
Mocht je als trainingsgroep gebruik willen maken van deze tool, of een testversie willen inzien? Neem dan contact op met de Commissie ICT en vraag inloggegevens aan voor het hindernislogboek.

De Parcourscommissie heeft het Handige Boekje samengesteld, met informatie over knopen, knoopsoorten, belinting, gevoelstemperatuur, verkeersveiligheid en tips. Deze is digitaal beschikbaar. Klik op de bovenstaande link.


Opleiding

Survivalrun is een veelzijdige buitensport die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een sport waarbij je naast conditie, kracht en doorzettingsvermogen ook techniek nodig hebt. Om je leden kwalitatief goede trainingen te kunnen bieden heb je als trainingsgroep natuurlijk enthousiaste trainers nodig die de ins en outs van de survivalrun kennen.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het SBN Opleidingshuis door de Commissie Deskundigheidsbevordering en het bestuur. Daarnaast heeft er regelmatig terugkoppeling plaats gevonden met het Academie voor Sportkader van het NOC*NSF. De eerste cursussen uit het opleidngshuis worden reeds verzorgd: ATS & BTS.


 

Jeugd

Speciaal voor het trainen van de jeugd kun je het boekje Jeugdtraining aanvragen, als SBN-lid krijg je een korting. Ook zijn er jeugddiploma’s die je voor het opleiden van je jeugdleden kunt gebruiken. We kennen diploma Brons, diploma Zilver en diploma Goud. Welke vaardigheden worden gevraagd zie op de diploma's hiernaast. Je kunt ze bij het bondsbureau aanvragen, we sturen ze je dan per post toe. Zo kun je de jeugdleden stapsgewijs en veilig, kennis laten maken met survivalrunning. De handleiding voor de diploma's tref je hier aan.


 

Ook handig voor trainingsgroepen: