Basis Survivalrun (BSR)

Per seizoen 2021/2022 is er een nieuw klassement voor volwassenen! De Basis Survivalrun (BSR). De BSR is in het leven geroepen om de verbinding te vormen tussen de recreatieve survivalruns en de licentiewedstrijden.

De BSR is qua afstand vergelijkbaar met een KSR (6-9 km) maar is in uitvoering lichter. Hindernissen zijn eenvoudiger en er zullen geen verticale armkracht hindernissen in het parcours voorkomen. Niet alleen het parcours is toegankelijker, ook de vereisten om deel te nemen aan de BSR zijn minimaal. Je kunt deelnemen aan de BSR met twee kwalificatiepunten, er is dus geen wedstrijdlicentie nodig om deel te nemen! Daarnaast verdien je in de BSR kwalificatiepunten om, desgewenst, je wedstrijdlicentie bij elkaar te sprokkelen.

Om de BSR echt een instapklassement te laten zijn, is ervoor gekozen de BSR alleen toegankelijk te maken voor atleten zonder actieve wedstrijdlicentie. Op deze wijze wordt het klassement van de BSR beschermd en is het echt een bewuste keuze om deel te nemen aan de BSR. Per seizoen mag je tweemaal wisselen tussen de wedstrijdlicentie en BSR. Zodoende heb je wel de mogelijkheid te proeven aan beide categorieën.

In onderstaande dropdowns vind je alle overige informatie over de BSR. Bij vragen neem contact op met het bondsbureau.

Details BSR