Voor wedstrijdorganisaties

De SBN ondersteunt de aangesloten wedstrijdorganisaties met kennis, informatie, verzekeringen, promotiemateriaal en de SBN Shirtshop. Zo helpt de SBN wedstrijdorganisaties hun survivalrun professioneel op te zetten, aan te kleden en goed te regelen.

Je vindt in dit menu allerlei informatie over het opzetten van een wedstrijdorganisatie, over aanmelding bij de SBN en de diensten die de SBN aanbiedt aan wedstrijdorganisaties. Kun je toch niet vinden wat je zoekt, kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen op onze website of neem contact op met het bondsbureau.

Ben je van plan om een survivalrun te organiseren, dan is het zinvol om je aan te sluiten bij de SBN. Als aangesloten wedstrijdorganisatie ben je verzekerd, wordt jullie survivalrun opgenomen in de wedstrijdkalender van de SBN, kun je voordelig wedstrijdshirts inkopen en gebruik maken van het SBN promotiepakket. Alle voordelen van een lidmaatschap bij de SBN kun je lezen in het voordelendocument voor een wedstrijdorganisatie.

De SBN ondersteunt je wedstrijdorganisatie graag, zodat jullie je volledig kunnen richten op de organisatie van een fantastische survivalrun!


Aanmelden wedstrijdorganisatie

Wil je als wedstrijdorganisatie lid worden van de SBN dan moet de wedstrijdorganisatie ingeschreven staan als rechtspersoon in de vorm van een vereniging, stichting of BV. Een eenmanszaak of vof valt daar niet onder.

Om je alvast te verdiepen in hoe de SBN alles rondom wedstrijden, klassementen, veiligheid enzovoort heeft geregeld kun je het Algemeen Reglement en het Deelnemersreglement lezen. In onze Parcoursvoorschriften lees je alles over het bouwen van hindernissen, gebruik van materialen en bevestigingsvoorwaarden voor de hindernissen in jouw survivalrun parcours.

We hebben informatie van je nodig, via onderstaand aanmeldingsformulier meld je je aan. Na ontvangst hiervan sturen we je een aanmeldpakket toe. Na overleg over jouw aanmelding schrijven we je bij goedkeuring in als wedstrijdorganisatie en ben je officieel lid van de SBN. De contributie bedraagt € 160,00 per jaar inclusief keuring en hiermee is ook de verzekering van jouw survivalrun geregeld.

Na aanmelding ontvang je tevens een voorbeelddraaiboek voor het organiseren van een survivalrun.
En we maken jullie wedstrijdorganisatie aan in onze database het UVP, wat staat voor UitslagenVerwerkingsProgramma. Echter het UVP is veel meer, het is tevens de inschrijfmodule voor iedere survivalrun waaraan je betalingen van alle survivalrun deelnemers koppelt via bijvoorbeeld iDeal en creditcard en de tijdregistratie mee beheert. Meer informatie hierover vind je op onze SBN wiki.


Aanmelden survivalrun

Iedere survivalrun onder auspiciën van de SBN wordt in het wedstrijdkalenderoverzicht opgenomen. Het survivalrun seizoen gaat ieder jaar in op 1 september en loopt tot en met 31 augustus. Als je nieuw instroomt vragen we je jouw aanmelding minimaal een half jaar voor de start van jullie survivalrun aan te melden, echter deze datum mag niet conflicteren met reeds bestaande survivalruns op onze wedstrijdkalender. Voor aanmeldingen vragen we je contact op te nemen met het bondsbureau.

Het draaiboek van jullie survivalrun stuur je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de survivalrun naar onze Parcourscommissie voorzitter toe. De Parcourscommissie neemt contact met je op voor de keuring. De Parcourscommissie controleert jullie parcours een dag voor de survivalrun én op de survivalrun dag zelf op basis van de vastgestelde Parcoursvoorschriften. Deze voorschriften waarborgen de veiligheid van de hindernissen en dus ook van de deelnemers aan jullie survivalrun.

Als de Parcourscommissie akkoord is met de hindernissen en het parcours, dan geeft ze het vrij voor jullie survivalrun. Zo is jullie organisatie, maar zijn ook de deelnemers aan jullie survivalrun verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid.


SBN Promotiepakket

Wil je jouw survivalrun een professionele uitstraling geven? Maak dan gebruik van het SBN Promotiepakket.
Met het promotiepakket kun je je survivalrun op een herkenbare en moderne manier aankleden. Jouw eigen sponsoren kunnen ook een plek krijgen binnen de aangeboden promotiemiddelen.

Het promotiepakket is gratis voor de aangesloten wedstrijdorganisaties. Je betaalt alleen een geringe vergoeding voor het halen en brengen als je niet zelf transport kunt organiseren. Alle informatie over het promotiepakket vind je in het protocol promotiemateriaal voor wedstrijdorganisaties.

In het SBN Promotiepakket vind je zoals je kunt zien op de afbeeldingen hiernaast:
- een erepodium
- dranghekbanners
- beachvlaggen
- een achterwand
- een opblaasboog

Aanvragen SBN Promotiepakket
Kies het materiaal en reserveer dit bij voorkeur 2 weken, maar uiterlijk 72 uur voor de run bij het uitleencentrum:

SBN Shirtshop
Eibergen
+31 (0) 6 – 34450603
shirtshop@survivalrunbond.nl

Wil je materiaal aanvragen en/of aanpassen met namen en logo’s van jouw sponsoren of partners? Dat kan ook! In het protocol staan specificaties zorgvuldig beschreven.


Start- en finishkofferset

Om jou als wedstrijdorganisatie te ontlasten bij het organiseren van jouw survivalrun kun je de SBN start- en finishkofferset bestellen. Met deze set regel je de registratie van je survivalrun, de deelnemers en tijden. De set is onmisbaar bij de organisatie van jullie survivalrun.

De start- en finishkofferset kun je vrijblijvend aanvragen en bevat een notebook met up-to-date software, een Vodafone 4G simkaart, een printer en bekabeling. Als je jullie database eraan koppelt heb je een prachtig werkende tijdsregistratieset voor jullie run!

De start- en finishkofferset kun je aanvragen bij contactpersoon Marco Leeflang van de Commissie ICT via aanvragen finishkoffer.

 

Automatische tijdsregistratie MyLaps

Vanaf seizoen 2023/2024 is ons eigen MyLaps Easymat systeem voor automatische tijdsregistratie beschikbaar voor al onze WO's. Het is optioneel om gebruik te maken van het systeem. Het is dus geen verplichting om hiermee te gaan werken.

Werking

Deelnemers dragen een softstrap enkelband met hierin een chip. Zodra de deelnemer de Easymat passeert, wordt dit geregistreerd. En worden deze gegevens automatisch doorgezet naar UVP.

Er zijn twee matten beschikbaar, als WO kun je er ook voor kiezen om één of twee matten in te zetten. Bij twee matten kun je één mat inzetten als checkpoint en één als finishpunt.

Kosten

Het systeem kan kosteloos gebruikt worden, wel dienen de chips aangeschaft te worden. De aanschaf hiervan verloopt via ons en is gekoppeld aan het startnummer.

De kostprijs van een chip is €2,42 (prijzen zijn aan verandering onderhevig) inclusief BTW. Het betreft wegwerp chips inhoudende dat voor iedere deelnemer een chip aangeschaft dient te worden.

De MyLaps Easymat systemen zijn te bestellen via aanvragen MyLaps.

 

 


Ook handig voor wedstrijdorganisaties: