De Basis Survivalrun (BSR)

De Basis Survivalrun (BSR)

Per seizoen 2021/2022 is er een nieuw klassement! De Basis Survivalrun (BSR).

 

De BSR is een nieuw klassement dat de verbinding moet gaan vormen tussen de recreatieve runs en de licentiewedstrijden. De BSR zal wat betreft afstand gelijk zijn aan de KSR, maar zal laagdrempeliger zijn op de hindernissen. Het is een deels gesloten klassement, maar met mogelijkheden om in en uit te stromen binnen een lopend seizoen. De BSR gaat voldoen aan de vraag naar een klassement voor deelnemers die moeite hebben met het niveau van de KSR of die nieuw zijn in de survivalrun. Het moet de overgang van recreant naar licentieloper vergemakkelijken, maar tegelijkertijd een permanent podium bieden voor survivalrunners die zich niet meer in de KSR thuis voelen. Door de invoering van de BSR kunnen de licentieklassementen zich als topcompetitie blijven ontwikkelen en kan de sport tegelijkertijd vanaf de basis in de breedte groeien.

De complete inhoud van de BSR kun je hier lezen. De belangrijkste zaken hebben wij vast hier voor jou op een rijtje gezet:

Verschil KSR en BSR

Een BSR gaat over het parcours van een KSR. Een BSR is dus altijd tussen de 6 en 9 kilometer lang. Het verschil zit hem in de hindernissen. De zwaarte van de hindernissen moet passend zijn voor instap klassement en passend bij het doel van de BSR. Het grootste verschil tussen de KSR is dat bij de BSR verticale knijpkracht hindernissen niet toegestaan zijn (korte touwtjes ed.). Verder is het aan de wedstrijdorganisatie om met hun expertise een toegankelijk parcours neer te zetten. Er geldt dan ook geen tijdsrestrictie voor de BSR. Wedstrijdorganisaties hebben meer dan voldoende expertise in huis om goed in te schatten wat een passende zwaarte is.

Deelnemen aan de BSR

Om deel te nemen aan de BSR dien je twee kwalifcatiepunten te bezitten. Op deze wijze borgen wij het basis niveau. Je kunt niet deelnemen aan de BSR als je een wedstrijdlicentie hebt. Je kunt dus alleen deelnemen zonder licentie. Mocht je als licentieloper de overstap willen maken naar de BSR dan activeer je de BSR (eventueel met einddatum) en wordt automatisch jouw licentie inactief. Je mag tot twee keer per seizoen wisselen. Bij het activeren van de BSR is voor de opgegeven periode je eventuele licentie inactief.

Dit kan ook andersom. Wil jij vanuit de BSR door naar een wedstrijdlicentie dan kan dit. Elke BSR die jij met bandje finisht levert 1 kwalificatiepunt op. Zodra jij de benodigde 6 kwalificatiepunten hebt verzameld kun je een licentie aanvragen. Zodra je de licentie hebt kun je niet meer deelnemen aan de BSR. Aangezien je twee keer per seizoen mag wisselen kan je hier ook weer de stap terug maken naar de BSR, mocht je dit willen.

Klassement & startvolgorde

Er wordt op dezelfde wijze als bij de wedstrijdcategorieën een klassement bijgehouden. Daarnaast wordt er ook gewerkt met een startranking ter bepaling van de startvolgorde. Er komt geen ONK BSR en BSR deelnemers kunnen geen deelnemen aan de ONK’s, dit aangezien zij niet over een wedstrijdlicentie beschikken.

Seizoen 2021/2022

Op de wedstrijdkalender van komend seizoen staan de eerste BSR wedstrijden gepland. Neem vlot een kijkje om te zien waar jij aan de BSR deel kan nemen.