Wesepe is terug

Wesepe is terug

Was 2018 het laatste jaar van de survivalrun Wesepe?
Mwah… wij dachten van niet!!

Zoals in survivalrunland wel bekend, werd afgelopen maart de allerlaatste survivalrun in Wesepe georganiseerd. Het was de 20ste editie, en voor meerdere bestuursleden was het ook persoonlijk de 20ste editie. De kleine survivalrun waarmee in 1998 werd gestart groeide al vrij snel door naar steeds veelzijdiger edities. Waar in elke editie werd gestreefd naar een run die voor de jeugd aansprekend en uitdagend was. De survivalrun Wesepe stond goed op de kaart, het deelnemersaantal groeide met de jaren mee, geholpen door een goede naam en enkele beeldbepalende hindernissen. Zonder een grote schare aan enthousiaste vrijwilligers uit en rond Wesepe was deze groei nooit een mogelijkheid geweest.


De kraanhindernis, één van de meest indrukwekkende hindernissen in Wesepe
20 jaar Wesepe.

Maar toch, in 2018 zou het voor velen de 20ste keer zijn. De 20ste keer van diverse weekenden aan plannen, bouwen, regelen etc. Een deel van de organisatie vond het mooi geweest en besloot om te stoppen. Die laatste run zou dan wel de meest memorabele run moeten zijn. Er werden 3 afstanden georganiseerd; een 1 km inimini-run (voor de 4-7 jarigen), een 5 km en een 10 km run. Er werd uitgepakt met enkele bijzondere hindernissen, waaronder twee nieuwe hindernissen over het Overijssel kanaal. Uiteindelijk waren er ongeveer 2.000 deelnemers; nog nooit was Wesepe zo groot.


De Tarzanzwaai
Het kriebelt toch…

Al tijdens de voorbereidingen hoorden we in en om Wesepe van diverse vrijwilligers dat het toch ongelooflijk zonde was dat deze mooie happening zou eindigen. Voor en vooral tijdens de survivalrun was een veelgehoorde reactie dat het erg jammer was dat de survivalrun van Wesepe van de kalender zou verdwijnen en hier was een aantal enthousiaste vrijwilligers het volledig mee eens. Al deze opmerkingen wakkerden bij enkelen het vuurtje aan. Gezien de omvang van die laatste run en het afsluitende buffet voor de honderden vrijwilligers in het Wapen van Wesepe hielden we ons enthousiasme nog maar even voor ons. Niet gelijk hoog van de toren blazen.

Hoe verder?

In mei en in september zijn we bijeen gekomen, zowel de bestuursleden die nog door wilden gaan als de paar enthousiaste vrijwilligers die wilden toetreden tot het bestuur. De knoop werd snel doorgehakt; er was meer dan genoeg animo om een doorstart te maken. Niet op het niveau en met de omvang zoals de survivalrun Wesepe de afgelopen jaren bekend stond. Eerst maar even back to basics.
Tijdens het seizoen 2019/2020 gaat het nieuwe bestuur een survivalrun van 5 kilometer organiseren gericht op de jeugd en met een beperkt aantal deelnemers. Uiteraard zijn volwassen recreanten ook meer dan welkom om deel te nemen aan de run. Door de run recreatief en klein te houden willen we voldoende ervaring opdoen om in de toekomst weer licentie wedstrijden voor de jeugd te organiseren.

 

Wesepe, terug van weggeweest! Ben jij erbij in 2020?