Vooruitblik op het ONK KSR Neede

Vooruitblik op het ONK KSR Neede

Op zondag 22 oktober is het zover: de 30e editie van de Survivalrun Neede staat dan op het programma. Maar dat is nog niet alles, want de Stichting Survivalrun Neede organiseert tevens het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun, oftewel het ONK KSR. De Survivalrun in Neede heeft een welverdiende reputatie opgebouwd vanwege zijn uitdagende parcours. Dit jaar belooft niet anders te zijn.

Voor de derde keer is het terrein van de Pasruiters in het prachtige bosgebied op de Needse Berg het start- en finishpunt. Het parcours rond de Needse berg is door de vele hoogteverschillen een extra uitdaging voor de deelnemers. Voorzitter Arnold Timmer voorspelt dat de wedstrijdsporters een geweldig parcours moeten afleggen. “Maar de recreatieve survivalrunners zijn we niet vergeten!”, belooft Arnold. “Enkele hindernissen zijn voor de recreatieve lopers iets minder zwaar dan voor de deelnemers aan het Open Nederlands Kampioenschap, maar voor iedereen zal het absoluut een onvergetelijke uitdaging worden.”

Naast de KSR-wedstrijd voor licentiehouders worden er in Neede nog diverse andere categorieën georganiseerd, waaronder jeugd recreatief (15-17 jaar) en middellange run recreatief. Na jarenlange afwezigheid is de koppelrun weer terug op het programma. Deze biedt de lopers een unieke gelegenheid om als team een prestatie van formaat neer te zetten. In totaal hebben zich rond de 1000 deelnemers ingeschreven voor de verschillende disciplines.

Feestelijk evenement
Om de 30e editie meer kleur te geven, zal het Nederlandse volkslied gezongen worden door een talent uit Neede en is de Needse Jam Koningin aanwezig bij de prijsuitreiking van de KSR. En ook onderweg kunnen de survivalrunners op steun rekenen: de Slagwerkgroep van Crescendo helpt ze de hindernissen te overwinnen. Arnold: “Dit geweldige evenement zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van meer dan 250 vrijwilligers. We zijn hen bijzonder dankbaar en verwachten van een ieder om respect te tonen voor deze vrijwilligers en hun instructies op de dag zelf op te volgen. Zo maken we van 22 oktober een onvergetelijke feestdag!”

Wil je meer weten over dit fantastische evenement? Neem dan een kijkje op de website van de organisatie voor alle details, www.survivalrunneede.nl. Dit jaar komt de organisatie ook met een digitale survivalrunkrant. Deze eerste editie is te bekijken op de website. Het parcours en de deelnemers lijsten zijn via een QR code te downloaden.

De Stichting Survivalrun Neede verwacht veel toeschouwers te mogen verwelkomen op deze speciale dag vol sportieve uitdagingen!