Voorbeschouwing ONK MSR Survivalrun Kootstertille

Voorbeschouwing ONK MSR Survivalrun Kootstertille

Dit jaar wordt het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voor de Middellange Survivalrun (MSR) in Kootstertille georganiseerd. We spreken Tjerk de Jong, van Stichting Survival Kootstertille

Hoe kwamen jullie op het idee om het ONK MSR te organiseren?

2021 had onze 20ste editie moeten worden. Maar nadat we in 2020 de laatste survivalrun waren die nog door kon gaan voordat alles platgelegd werd hebben we 2 jaargangen geen survivalrun in Kootstertille kunnen/mogen organiseren. Vanwege de 20ste editie hadden we elk jaar het ONK MSR aangevraagd en ook toegewezen gekregen. Maar nu in 2023 mogen we eindelijk onze jubileumeditie organiseren met daarbij het ONK MSR.

 

Zitten er speciale hindernissen in het parcours waar je naar uitkijkt?

Er is dit jaar voor iedereen die aan de start verschijnt een survivalrun gepland met een aantal nieuwe hindernissen. Dit komt niet in de laatste plaats omdat het een ONK betreft maar ook omdat de brug over het Prinses Margrietkanaal niet gebruikt kan worden. Hierdoor vervallen de hindernissen onder en op deze brug. We konden het niet laten om deze kans te gebruiken voor een aantal pittige vervangende hindernissen, want ja: We hebben de brug hindernissen ook niet meer!

De route is nagenoeg ongewijzigd, maar er zijn wel een aantal hindernissen op cruciale plaatsen die het onderscheid gaan maken. Nieuw is bijvoorbeeld hindernis 34, de viersprongcombi in het dorp. Deze hindernis bestaande uit 4 vakken vereist duur, kracht en techniek! We verwachten hier een mooie strijd te zien tussen de deelnemers, en strijd van deelnemers met zichzelf.  

 

Natuurlijk niet te vergeten is onze eindhindernis. Hierin komen de survivalrunners weer een aantal pittige hindernissen tegen waarbij verschillende krachttermen te horen zullen zijn. Dit belooft een spektakel voor alle survivalrunners en de toeschouwers.

 

Liepen de inschrijvingen snel vol?

In het begin gingen de inschrijvingen niet zo snel, wellicht doordat inschrijvingen nu eerder starten maar uiteindelijk liepen alle categorieën mooi vol. We gaan elke editie uit van zo’n 1500 deelnemers en daar zijn we uiteindelijk redelijk bij in de buurt gekomen. 

 

Wil je verder nog iets kwijt? Waar kijk je het meest naar uit?

Uiteraard spreken we onze dank uit aan de sponsoren, in het bijzonder hoofdsponsor Stertil.

Tevens dank aan alle vrijwilligers die zich de afgelopen weken en ook nog de komende weken ingezet hebben om onze run tot een succes te laten worden.

We hopen dat iedereen een fantastische dag mag beleven en dat er voor alle deelnemers voldoende uitdaging is! We gaan uit van een prachtig evenement waar zowel, deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers met plezier op terug gaan kijken.

 

Afbeelding: Survival Kootstertille