Voorbeschouwing ONK KSR bij survivalrun FIT Zeist op 18 maart

Voorbeschouwing ONK KSR bij survivalrun FIT Zeist op 18 maart

Dit jaar host survivalrun FIT Zeist het ONK KSR en ze hebben flink uitgepakt. Een aantal jaar geleden was deze run, toen nog Fit junior challenge, alleen voor jeugdleden. Inmiddels is de run flink uitgebreid inclusief een survivalrun voor volwassenen. Het aantal deelnemers is van 900 naar ruim 1100 deelnemers gegroeid. Hiervan zijn maar liefst 420 Open NK KSR deelnemers.

Het parcours is grotendeels hetzelfde gebleven, bijna volledig door de bossen van Zeist. Desalniettemin zijn er wel diverse wijzigingen aangebracht in de hindernissen waardoor een echte ONK strijd wordt verwacht. Bij de start worden de deelnemers weggeschoten met touw en na het zagen zullen ze het touw nodig hebben voor een selfmade swingover. Andere nieuwe hindernissen zijn de heen & weer apenhang met bel, de apenhang om een dikke buis en de eindhindernis boven het zwembad die in zijn geheel is vernieuwd!

Om het grote aantal deelnemers van het ONK goed door te laten stromen zijn hindernissen in veelvoud uitgezet en wordt gestart in kleine groepen van 15 man om de 5 minuten. Het venijn en de zwaarte van de run zal wederom aan het eind zitten. Daar komen de deelnemers namelijk diverse combi ’s tegen op het trainingsterrein van survivalrungroep FIT Zeist om zich vervolgens nog door de eindhindernis te wurmen en de bel te luiden.

Naast een verbetering in hindernissen zal het start- en finishterrein ook een waar spektakel zijn. Er is eigen catering aanwezig en tevens zullen er diverse foodtrucks zijn (pannenkoeken, smoothies e.d.) voor een lekkere hap en drankje. Onderweg en bij de finish krijgen deelnemers verversing met goede sportvoeding. De uitslagen zullen te zien zijn op een megagroot led-scherm, waar ook live beelden getoond worden van deelnemers op het parcours. En of het nog niet genoeg is, kunnen de deelnemers van hun overwinning genieten in een van de warm gestookte hottubs op het terrein.

Het zal dan ook een spannende strijd worden op zondag 18 maart waar om 09.30u het eerste startschot zal worden gegeven. Zal Ruben Dinkelman die dit jaar al zes maal op het hoogste podium stond tijdens KSR survivalruns het weer voor elkaar krijgen? Of misschien toch Jesse de Heer die tijdens de MSR in Doorn na een geweldige strijd met Stijn Elferink genoegen moest nemen met een tweede plaats. Maar ook Stijn zal er alles aan doen om zijn titel te verdedigen die hij vorig jaar in Gendringen behaalde.
Maar ook bij de dames waar toppers als Marjolein Klein Sessink, Bo de Groot en Helga Vuur ongetwijfeld een spannende strijd gaan leveren. Zij zijn tevens de huidige top drie in het klassement van de KSR. Maar ook hier zal Lisan de Vries er alles aan doen om haar titel te prolongeren. Het belooft dus een waar spektakel te worden tijdens het ONK KSR bij survivalrun FIT Zeist. Kom ook kijken!