30e editie survivalrun Beltrum met Open NK LSR

30e editie survivalrun Beltrum met Open NK LSR

Voor de dertigste keer alweer knalt het startschot van de survivalrun Beltrum. Ruim 1300 deelnemers, jong en oud, zullen op zondag 6 januari de strijd tegen de elementen aangaan. Hier wordt het kaf van het koren gescheiden! Nog nooit eerder liepen er zoveel atleten de lange afstand! Maar liefst 400 atleten gaan de strijd aan. In deze editie heeft de Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) de eer om het open NK LSR te organiseren namens de Survivalrun Bond Nederland (SBN). Over een afstand van 22 kilometer en 62 hindernissen gaan de lange afstandslopers de strijd aan om het eremetaal.

Wie zijn de podiumkandidaten
De eerste lopers starten om 09:15 uur en moeten voor 16.00 uur de finish op het Mariaplein halen. Van de top drie van vorig jaar staat alleen Kerst Wind aan de start die bij de vorige editie van het ONK LSR in de Knipe, beslag legde op de tweede plaats. Het zal ongetwijfeld weer een spannende strijd worden tussen de vele topatleten die aan de start verschijnen. Ruben Dinkelman die het ONK KSR op zijn naam zette en Thom van Capellen, winnaar van het ONK MSR zullen naast Kerst Wind in de eerste startgroep staan. Maar ook de nummers twee en drie van het huidige LSR klassement, Dinant Huurneman en Renzo Wassing zullen bij hun thuiswedstrijd voor de podiumplaatsen gaan strijden. Bij de dames staat Lenneke van der Heide, de winnaar van het ONK LSR van vorig jaar, aan de start. Zij won dit seizoen de ONK MSR in Leeuwarden. Maar naast haar starten ook toppers als Florence van Helten, de huidige nummer 1 in het landelijk klassement van de LSR, Leonie de Graaf en Lotte van Ruitenbeek. Ook bij de dames zijn dus alle ingrediënten aanwezig om een zeer spannende strijd tegemoet te zien. De prijsuitreiking van de survivalrun in Beltrum is gepland om 15:00 uur in de tent op het Mariaplein.

Noemenswaardig is de deelname van Meddonaar Marcel Scholten die al drie decennia mee doet op de lange afstand. Iets dat in de geschiedenis van de survivalrunsport nog niet eerder is voorgekomen. Het zal een geweldige prestatie zijn als Marcel Scholten weer de finish gaat halen in Beltrum.

Vrijwilligers, sponsoren en landeigenaren
De survivalrun in Beltrum is uiteraard alleen mogelijk dankzij de inzet van maar liefst 450 vrijwilligers, 100 sponsoren en 45 landeigenaren. Zonder hen is de survivalrun niet mogelijk!

Start-finischterrein met veel muziek
Ook de toeschouwers komen in Beltrum niets tekort. Het start-finishterrein is net als in de vorige edities op het Mariaplein in Beltrum. Kraampjes en vuurkorven zullen voor een gezellige sfeer zorgen. Voor de editie van 2019 is er vooral aan de muziek gedacht door de activiteitencommissie van SSB. Onder andere Mart & Maurice treden op. Mart Hillen is het gitaarwonder van de Achterhoek. Hij speelde onder andere op de Zwarte Cross en live op Radio Veronica. De Harmonicaclub Beltrum, The Pianoco’s en de Kisjeskearls laten zondag 6 januari ook van zich horen. De 20-jarige Lennard Klein Gebbink, bekend als DJ WeDamnz sluit de dag muzikaal af in de tent op het Mariaplein.

Kom naar Beltrum
Luid het nieuwe survivalrunjaar goed in en kom op 6 januari naar Beltrum om de deelnemers van de ONK LSR en alle recreatieve deelnemers aan te moedigen!