Verhitte strijd in Havelte

Verhitte strijd in Havelte

Het Moederdag ontbijt net achter de kiezen en hup in de auto, op naar Havelte! Afgelopen zondag stonden heel wat moeders hun zonen en dochters aan te moedigen tijdens het ONK JSR in Havelte. Een verhitte strijd om de ereplaatsen en het behouden van het bandje.

Zon en weinig wind maakte het een warme editie met verhitte hoofden als gevolg. Na de start kwamen de deelnemers vrijwel direct op het trainingsterrein van survivalrun Havelte waar een spiraal/zee aan rondjes in strandzand lag te wachten wat diep rode hoofden opleverde. En dat was nog maar kilometer een…

Gelukkig volgde er later in het parcours verkoeling. Op camping de Klaverkampen mochten de deelnemers kopje onder in de zwemvijver om vervolgens weer vol goede moed er tegenaan te gaan! Dit resulteerde in een spannende strijd in de verschillende jeugdcategorieën van de jongsten tot de oudsten. De scherprechter voor velen was het ’touwgordijn’ in de eindhindernis. Bij de JSR 10-11 en 12-14 jongens werd de strijd voor het podium in de eindhindernis pas beslist met minieme tijdsverschillen.

De organisatie had voor de 10e editie van de Havelter survivalrun alles uit de kast gehaald. In 7,5 kilometer wisten ze meer dan 40 hindernissen te stoppen; een echte ‘klimrun’ dus! De deelnemers werden uitgedaagd met creatieve hindernissen, veel combi’s en tegen het eind nog een straf laantje. Zonder twijfel een ONK-waardig parcours!

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! Nog even nagenieten? Bekijk de fotoreportage van het ONK JSR hier.

Bekijk hier de uitslagen van het ONK JSR. (Let op: deze zijn nog niet volledig juist de organisatie legt er deze week de laatste hand aan.)