Tropische editie ONK LSR!

Tropische editie ONK LSR!

Tekst: Herman Domhof, Pr Stichting Survivalrun Harreveld.

Zondag 18 juni was het eindelijk zover; Het ONK LSR. Dit ter ere van de 25e survivalrun Harreveld! Om deze mijlpaal te vieren is besloten om iets speciaals te doen; de ONK deelnemers starten vanaf een alternatieve startlocatie. Om 8:15 uur stapten de eerste deelnemers de bus in om te vertrekken richting Mariënvelde. De sfeer zat er gelijk goed in alhoewel hier en daar al wat spanning op de gezichten was af te lezen. Na een rit van zo’n 10 minuten arriveerden de eerste lopers in Mariënvelde waar zij zich konden voorbereiden op de start.

Om 09:15 uur klonk het startschot voor de eerste startgroep van de mannen. Het tempo zat er vanaf de start goed in waardoor er bij het begin van de wedstrijd al snel gaten ontstonden. Na een aantal kilometer kwam het houthakken. Hier gingen 3 mannen ervandoor die er onderweg een mooie strijd van hebben gemaakt. Na zo’n 24 kilometer met 74 hindernissen kwamen deze 3 mannen met maar 1,5 minuut verschil van elkaar binnen. Jesse de Heer ging er vandoor met de Nederlandse titel, gevolgd door lokale favoriet Thom van Cappellen en Jurien Entius behaalde het brons.

Bij de vrouwen was het ook erg spannend. De eerst 10 km liep een groepje van 3 vrouwen vrijwel schouder aan schouder. Totdat  Bo de Groot besloot op het tempo op te voeren en de andere dames niet meer konden volgen. Deze voorsprong gaf Bo niet meer uit handen en ze finishte uiteindelijk in een tijd van 2 uur en 57 minuten! Even later finishte Jora Steennis op de tweede plaats. De derde plaats was voor Florence van Helten.

Naast deze toppers bestormden nog zo’n 350 atleten de lange survivalrun. Allemaal gingen ze tot het gaatje om de finish te halen wat zorgde voor een geweldige sfeer. De ‘vleeshaken’ hindernis zorgde bij veel deelnemers voor de nodige spanning. Het trainingsbos van Mariënvelde leverde kort na de start bij een aantal deelnemers al volle armen op, en dan moesten ze nog zo’n 20 kilometer… Het trainingsbos van Harreveld was ook tweemaal opgenomen in het parcours. De eerste ronde verliep voor de meesten zonder problemen. De tweede ronde was voor vele lopers een echte uitdaging. Ondanks alles hebben de meeste lopers met hun rode bandje de finish weten te behalen, stuk voor stuk toppers!

Naast het ONK streden de jeugd wedstrijdcategorieën om de hoogste trede. Zij legden een parcours af van 6 of 9 kilometer waarbij ook de warmte een grote rol speelde. De recreatieve deelnemers volbrachten bijna allen op hun eigen niveau de survivalrun van Harreveld! In totaal deden er 1230 deelnemers mee aan de 25e editie, waar we als organisatie super trots op zijn!

Wij als organisatie kijken terug op een geslaagde 25e editie. Dit alles hadden wij niet gekund zonder al onze vrijwilligers en sponsoren, dank voor jullie inzet! Wij hopen jullie allemaal volgend jaar terug te zien bij de 26e editie van de survivalrun van Harreveld! Tot dan!

Podia

Heren

1. Jesse de Heer
2. Thom van Cappellen
3. Jurien Entius

Dames

1. Bo de Groot
2. Jora Steennis
3. Florence van Helta

Heren 40+

1. Martijn Bloem
2. Menno Merlijn
3. Thomas Merlijn

Heren 50+

1. Douwe Rijpstra
2. Peter Rutjes
3. Timo de Boer

Dames 40+

1. Sandra van Dijk
2. Lisan de Vries
3. Martine Heinen-Brinkmann

Dames 50+

Geen deelnemers in deze categorie.