Train je FIT met Survivalrun Bond Nederland!

Samen met jou bereiden we ons voor op het aankomend seizoen. Vanaf 29 juli geven we je wekelijks ‘Train je FIT advies’ om je klaar te stomen voor het aankomend seizoen. Dit artikel zal elke week aangevuld worden met een nieuw advies.

Het seizoen gaat van start en we mogen weer dit jaar! Waar je normaal gesproken misschien weer even moet inkomen na een zomer zonder runs, is het dit jaar helemaal wennen. Heb je minder getraind, anders getraind en duurden de trainingen misschien minder lang? Vind je het lastig in te schatten waar je staat? We zetten wat verschillen op een rijtje en geven wat tips over hoe je jezelf kunt voorbereiden.

Goed nieuws

Goed nieuws; de voorbereiding op een wedstrijdseizoen vraagt een bredere trainingsaanpak dan die op een enkele wedstrijd. En laat dit nou voor de meesten van ons van toepassing zijn. Een wedstrijdseizoen biedt je sowieso veel meer kansen, er zullen altijd minder goede wedstrijden tussen zitten, maar omdat ze deel uitmaken van een langere reeks zullen ze je minder het gevoel bezorgen dat je seizoen mislukt is. Dat is dit jaar natuurlijk niet anders, en met de basisconditie zal het voor de meesten van ons nog wel goed zitten. Misschien heb je wat meer aan hardlopen, fietsen of een andere duursport gedaan en is je basisconditie juist vooruit gegaan.

[wordt elke week aangevuld]