Terugblik All Terrain Survival Challenge

Terugblik All Terrain Survival Challenge

De nieuwe survivalrun All Terrain Survival Challenge Eindhoven werd afgelopen weekend voor de eerste keer gehouden. Zo'n kleine driehonderd deelnemers stonden zaterdag 16 maart aan de start voor een ronde van 5 of 7 kilometer. De een wat beter getraind dan de ander. Survivalrunners Lisanne de Koning en Ramon Schellekens deden mee aan deze eerste editie. Hieronder lees je hun verhaal. 

Lisanne de Koning

Op de zaterdagochtend gaat de wekker altijd te vroeg. Gisteravond was het later geworden dan gepland en dat merk je dan toch wel. Gelukkig hoefden we niet ver, want de AT Survival Challenge in Eindhoven was voor ons een thuiswedstrijd.

De AT Survival Challenge werd georganiseerd door studenten van de TU Eindhoven en het evenement trekt veel studenten aan. Het is een mooi evenement om in aanraking te komen met de survivalrunsport en dit zie je ook terug in het deelnemersveld.  De sfeer is gezellig en ontspannen en de meeste lopers maken zich geen zorgen. Echter veranderen de blikken bij de eerste hindernis, want waar wij er overheen vliegen staan andere lopers vragend te kijken.

Wanneer we aankomen  bij de volgende hindernis stuiten we op hetzelfde tafereel. Studenten staan elkaar met man en macht over een swingover te helpen. Zij hebben het grootste plezier en gebruiken hun probleemoplossend vermogen uitstekend. Iedereen lukt het uiteindelijk om er over heen te komen.

Zoals verwacht zat er ook een waterhindernis in de run en het water is altijd weer kouder dan je had verwacht. Hierna zijn wij een versnelling harder gaan lopen om weer warm te worden.  Na een uitdagende en leuke 5 km komen wij bij de eindhindernis aan waar een mooie combinatie aan hindernissen staat. Deze trotseren wij vol goede moed en uiteindelijk kunnen ook wij de bel luiden.

Ramon Schellekens

Zaterdag 16 maart ’19 stond de All Terrain Survival Challenge in Eindhoven op het programma. Normaal gesproken loop ik de lange afstand wedstrijden (LSR), maar een survivalrunwedstrijd bij mij in de buurt kan ik natuurlijk niet missen! Dus met een groepje van onze vereniging (Survival Team Udenhout) naar Eindhoven gereden om daar mee te doen met de wedstrijd van 5 of 7 km.

Ik had mezelf ingeschreven voor de 7 km wedstrijd en moest om 10:00u starten, ik was erg benieuwd hoe de wedstrijd was opgebouwd, wat ik allemaal kon verwachten en of er snelle lopers mee zouden doen. Uiteindelijk zijn we om 10:15u van start gegaan, en al snel liep in samen met Gerard Oosterwegel aan kop.

De wedstrijd was goed opgebouwd, voldoende lopen zowel verhard als onverhard. Maar ook leuke hindernissen, een aantal combi’s, korte touwtjes en twee keer een stukje zwemmen. Het was vanaf het begin af aan een leuke strijd met Gerard, het was continu wisselen van positie. Tijdens de wedstrijd moesten we twee keer de Dommel overzwemmen, dat was wel lekker fris, maar je werd er ook meteen goed wakker van. Tijdens het boogschieten schoot ik mis, waardoor ik mijn voorsprong verloor omdat ik een strafrondje moest lopen (met twee stenen over een bult zand). Bij de daarop volgende combi was ik alweer bij, daarna moesten we een stukje apenhangen en een rondje lopen met een autoband. De hele wedstrijd zaten we op elkaars hielen maar op de laatste kilometer had ik een gaatje gemaakt bij de postman-walk en kon ik weglopen (gas erop!). Uiteindelijk als eerste kunnen finishen in een tijd van 40:40.

Ik wil de organisatie en de vrijwilligers dan ook bedanken voor deze toffe wedstrijd, en volgend jaar ben ik er zeker weer bij!