Survivalrundag 2024

Wat leuk dat je erbij bent op 7 juli in Westerbork! De derde Survivalrundag belooft een onvergetelijke ervaring te worden, van 10:00 tot 16:00 uur op de trainingslocatie van ValtJeMet Survivalrunners.

Geniet van inspirerende workshops, spannende uitdagingen en leerzame kennissessies - er is voor iedereen iets te beleven! En vergeet niet de feestelijke huldiging van de prijswinnaars van de seizoensklassementen 2023/2024 bij te wonen. Dit wil je niet missen!

Op deze pagina kun je alles vinden wat je moet weten over de Survivalrundag, van de route tot aan het programma.

Let op: In verband met een ander evenement dat ook op 7 juli in Westerbork wordt georganiseerd, zijn er wegen afgesloten. Lees op deze pagina (onderaan) wat dit betekent voor jouw reis en volg de borden in Westerbork.


Programma

 

 


Kennissessies & Workshops

Hoe zet je een trainingsgroep op? Met Overcoming Obstacles: Jeroen & Niels
Ontdek de geheimen van het opzetten van een succesvolle trainingsgroep met Overcoming Obstacles: Jeroen & Niels! In deze informatieve sessie delen Jeroen en Niels niet alleen praktische tips voor het opzetten van een trainingsgroep, maar ook inzichten uit hun eigen ervaringen.

IJSkracht! Met Lars Huizinga
Het blootstellen van jezelf aan kou door middel van koude douches of ijsbaden biedt tal van voordelen voor je lichaam en gezondheid. Je leert er alles over tijdens de workshop IJskracht door Lars Huizinga. Ook legt hij als gecertificeerd ademcoach uit hoe je de kwaliteit van je ademhaling kunt verbeteren.

De (on)zin van verzuring met Jesse de Heer
Verzuring tijdens een survivalrun kan een groot obstakel zijn, maar waar komt dit gevoel vandaan? En is ‘verzuring’ echt wat ons ervan weerhoudt om vol te houden? In deze workshop, geleid door Jesse de Heer, duiken we in de fysiologische achtergrond van verzuring en hoe je jouw trainingsroutine kunt verbeteren om optimaal te presteren.

Survivalruntechnieken door Joey Bakker, Bo de Groot & Tom Woollard
Door de hindernissen vliegen, wie wil dat nou niet? Joey Bakker, Bo de Groot en Tom Woollard delen ieder hun tips en tricks tijdens deze workshops over survivalruntechnieken. Aan het einde van deze workshops ga jij net zo soepel als zij door de hindernissen.

Sleutelhangers knopen
Geef je sleutelbos een vrolijke en persoonlijke touch met een zelfgeknoopte sleutelhanger! Laat je creativiteit de vrije loop en maak een uniek accessoire voor je sleutelbos, zodat je altijd een stukje survivalrun bij je hebt.

Touwsplitsen met Herbert Rougoor
Natuurlijk, je kunt klimmen in touwen die met duct tape zijn afgewerkt, maar er is een betere manier! Een mooi afgewerkt touw met een oog- en eindsplits ziet er veel fraaier uit. Herbert Rougoor legt tijdens deze workshop precies uit hoe je een oog- en eindsplits maakt en je kunt het direct uitproberen.

Mentale hindernissen? Hoe ga jij om met druk/spanning? Door Wouter Keuning
Wouter Keuning heeft persoonlijk ervaren hoe druk zijn prestaties en plezier beïnvloedde. Maar hoe train je, bij voorkeur op een leuke manier, mentale vaardigheden? Wouter heeft onderzocht hoe Serious Gaming, het gebruik van spelvormen om vaardigheden, kennis en gedrag te veranderen, hierbij kan helpen.

Droomsessie. Door Gijs Terlouw
Hoe zien survivalruns er in 2030 uit? Wat is er anders bij jouw trainingsgroep? Waar willen wij met onze sport naartoe? Denk en droom mee over de toekomstvisie van survivalrun. Jouw input draagt bij aan de koers die we als sport gaan varen. In deze droomsessie verzamelt het bestuur jullie dromen, ideeën, wensen en visies om daarmee het meerjarenbeleid van de SBN vorm te geven. We nodigen je uit om samen met ons mee te dromen over de toekomst van survivalrun!

Hardlopen door Olaf Kerkhof
Een belangrijk aspect van een survivalrun is het hardloopgedeelte. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Olaf Kerkhof van het Loop Expertisecentrum organiseert een interactieve workshop die je voorziet van waardevolle inzichten om je hardlooptechniek te verbeteren, specifiek gericht op survivalrunners. Trek dus je hardloopschoenen aan en doe mee!

Jeugdtrainingen door Maarten Postema
Hoe houd je de aandacht van de jeugd vast tijdens de training? Maarten Postema deelt tijdens deze workshop hoe je een training lopend kan maken en hoe je werkt aan een leerdoel. Maarten geeft niet alleen praktische tips, maar ook waardevolle adviezen om een boeiende trainingsomgeving te creëren voor jonge survivalrunners.


Plattegrond


Route & Parkeren en OV

Bezoekers voor de Survivalrundag kunnen parkeren bij Sportpark "de Perkenslag" (Perkenslag 1, 9431 HE Westerbork). Reis je met het openbaar vervoer? Treinstation Beilen is het dichtstbijzijnde treinstation. Vervolgens is het mogelijk om een OV-fiets te huren of de bus te pakken (bushalte Westeinde/Zwiggelterstraat).

Op 7 juli wordt ook het Stiefkiekn evenement georganiseerd in het hart van het dorp Westerbork. Hierdoor zijn er enkele wegen in Westerbork afgesloten. Van de N374, volg je de Branderweg. Op de Branderweg sla je na ongeveer 1 km linksaf de Elperstraat in. Einde weg rechts de Groeneweg in. Kom je via de N856, volg dan de Groeneweg. Er staan borden langs deze wegen in Westerbork die naar de parkeerplaats leiden voor de bezoekers van de Survivalrundag. Let dus goed op de borden!