Survivalrundag 2022

Survivalrundag 2022

De klassementsuitreikingen van 2021/2022 zullen anders worden dan in de afgelopen seizoenen. De winnaars zullen niet gehuldigd worden na de laatste survivalrun, maar op 3 september aanstaande tijdens de eerste editie van de Survivalrundag in Utrecht. Eén van de hoogtepunten zal de huldiging van de top-3 van elke categorie zijn. Zij zullen flink in het zonnetje gezet worden tijdens deze dag. Daarnaast zijn er clinics, challenges, workshops over de gehele dag verspreid om zo voor iedereen een leuke survivalrundag te kunnen verzorgen. Ook voor de metgezellen die niet aan survivalrunnen doen is er wat te doen. We hopen zoveel mogelijk survivalrunners terug te zien op de survivalrundag 2022.

Locatie

Deze dag wordt georganiseerd bij de survivalrunverenigingen Simius Hircus & Trajectum. Deze verenigingen zijn gevestigd bij het sportcentrum Olympos in Utrecht.
Adres: Uppsalalaan 3, 3584 CT Utrecht

Programma

Workshops
Krachttraining door Michael Groen

Als je een survivalrunner vraagt wat hij of zij de leukste training vindt dan is dit veelal de hindernistraining. Lekker in de touwen hangen! Logisch ook, anders was je geen survivalrunner! Echter ‘vergeten’ wij survivalrunners vaak de basis: kracht. Michael Groen Strength & Conditioning coach bij TeamNL spijkert jou bij over het belang van kracht en biedt handvatten om kracht, op eenvoudige wijze, te integreren in jouw trainingsregime.

Sportvoeding door Eva van Ee 

Voeding heeft effect op ons functioneren, zo ook ons sportieve presteren. Eva van Ee, sportdiëtist, neemt jou mee in de wereld van (sport)voeding en hoe jij hier alledaags en tijdens een survivalrun invulling aan kan geven. Krijg je al trek?

Hoe word je Nederlands Kampioen? Door Stijn Elferink

Hoe word je Nederlands Kampioen, wie kan dat beter vertellen dan zesvoudig Nederlands Kampioen Stijn Elferink. Seizoen 2017/2018 was het hoogtepunt voor Stijn, in dat seizoen werd hij Nederlands Kampioen op alle drie de afstanden! Zijn voorbereiding, tips en adviezen deelt hij met jullie in deze sessies.

Survivalrun toen en nu door Eddy te Woerd en Stef Beunk 

Eddy te Woerd en Stef Beunk, survivalrunners van het eerste uur, nemen jou mee door de organisatie van een survivalrun. Toen en nu. De verschillen, de handigheidjes en bovenal al het werk dat er bij komt kijken.

Talentontwikkeling door Ricardo Clarijs

Ricardo Clarijs is talentcoach op de Handbalacademie op Papendal en tevens assistent-bondscoach van het senioren damesteam. Hij zal vertellen over de fases die jonge sporters doorlopen op weg naar hun top. Wat moet je wel of juist niet doen om op termijn het beste uit jezelf te halen? 

Kampioenenpraat

De klassementswinnaars worden bevraagd over hun succesvolle seizoen, hun trainingen, hun lol in presteren, hun mooiste overwinningen, hun tegenvallers en uitdagingen.

Wat doen bestuur & commissies? Door het SBN bestuur

Heb je wel eens overwogen om zélf sturing te geven aan survivalrun in Nederland? Bestuursleden van de SBN lichten graag toe wat hen ertoe beweegt om te bouwen aan de toekomst van onze mooie sport. Misschien is een rol in het bestuur of in één van de commissies wel iets voor jou!

Clinics
Hardlopen door Olaf Kerkhof

Een groot deel van een survivalrun draait om het RUN gedeelte. Maar hoe pak je dit nou aan? Olaf Kerkhof van het Loop Expertisecentrum verzorgt een actieve clinic waarna jij met nieuwe bagage voor jouw hardloopskills naar huis gaat. Olaf staat stil bij efficiënt hardlopen voor survivalrunners en hoe dit te vertalen naar de praktijk. Trek je hardloopschoenen maar aan!

Klimtechnieken dor Thom van Cappellen, Joey Bakker & Tom Woollard

Door de hindernissen vliegen, wie wil dat niet? Drie toppers in de hindernissen, Joey Bakker, Thom van Cappellen & Tom Woollard, delen ieder hun tips & tricks. Aan het einde van deze clinics ga jij nét zo soepel als deze heren door de hindernissen.

Boogschieten door Ron van der Hoff

Als atleet werd boogschutter Ron van der Hoff Europees kampioen en vijfde op de Olympische Spelen. Daarna werd hij bondscoach met als hoogtepunt het zilver dat het mixed recurveteam vorig jaar behaalde op de Olympische Spelen in Tokio. Ron leert jou de kneepjes van het vak. Geen strafrondes meer voor jou!

Houthakken door Redmer Knol

Leer écht houthakken van de Nederlands Kampioen Timbersports, Redmer Knol. Geen vast geslagen bijl meer of een bijl die niet de goede kant op zwaait. Redmer geeft jou de tips waarmee je sneller door je stam heen bent.

 

Aanmelden

We zitten ruim over de 350 aanmeldingen, super! Mocht jij je niet aangemeld hebben maar wel graag willen komen? Dat kan, je kunt je op de dag zelf nog aanmelden op locatie.