Wedstrijdverslag: Survivalrun Neede

Wedstrijdverslag: Survivalrun Neede

Zondag 21 oktober draaide alles in Neede weer om de Survivalrun Neede. Voor de 26e keer ging men de strijd aan tegen de elementen in Neede!

Een wedstrijdverslag door Marco Lammersen

Mijn naam is Marco Lammersen en secretaris van Survivalrunners D’RAN! In Neede. Ik loop zelf ook survivalruns maar zondag 22 oktober stond de survival Neede in het teken van mijn beide dochters, Noor (15) en Linde (13). Sinds een half jaar trainen ze bij Survivalrunners D’RAN! In Neede. Als je dan in Neede woont en traint is natuurlijk de run van de Stichting Survivalrun Neede het hoogtepunt van het jaar.

Noor deed mee in de groep 15-17 jaar. Na een goede warming up, liep ze op haar eigen tempo en met een mooie techniek van hindernis naar hindernis, gelukkig geen houthakken, want daar zag Noor wel tegenop. Wel was het koude water een extra uitdaging, onderweg gezellig wat opgewarmd.

De hindernissen waren goed te doen totdat we bij het ‘vervelende laantje’ kwamen, de palen lianen was nog net iets teveel van het goede en daar moest dan ook met de nodige tegenzin (een klein vloekje hier en daar) het bandje achtergelaten worden. Jammer, maar helaas, een jaar trainen en volgend jaar zal het bandje mee naar huis genomen worden!

Survivalrun Neede

Noor

Noor was kwart over twaalf binnen en om half één was de start van de groep 12-14 jaar waarin Linde van start ging. Ik kon dus gelijk door met begeleiden van Linde. Linde ging snel van start en vloog door de hindernissen, al snel ging de thermo uit, “veel te warm pap!” Dan maar even door het water, heerlijk een swing-over in het water en een apenhang over de bolksbeek. De apenhang was een heel eind, maar met de juiste techniek en doorzettingsvermogen kwam Linde aan de andere kant. Linde kwam uiteindelijk heel ver maar heeft haar bandje bij de eindhindernis moeten inleveren. Ze baalde enorm, maar de armpjes waren leeg. Net als Noor zal Linde keihard gaan trainen om het bandje volgend jaar wel te houden.

Survivalrun in Neede

Linde

Noor en Linde hebben genoten van hun run en met name het tubke op het eind was lekker.

Bij deze willen we alle vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie run.

Tot volgend jaar!

Survivalrungroet,

Noor, Linde en Marco Lammersen