Strijden in de modder, ONK MSR Boerakker

Strijden in de modder, ONK MSR Boerakker

Modder, graslanden, regen en survivalrun. Afgelopen weekend was Boerakker het strijdtoneel van het Open Nederlands Kampioenschap Middellange Survivalrun (ONK MSR).

In de week voorafgaand aan de wedstrijd had het meer uren geregend dan dat het droog was in Boerakker. Dit was dan ook direct te merken bij het startfinish terrein. Het normaal zo groene gras was veranderd in een modderpoel. Een voorbode voor wat de survivalrunners stond te wachten…

Ter ere van het 25e jubileum van Survivalrun Boerakker had Boerakker het ONK MSR toegekend gekregen. De weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn de vrijwilligers druk in de weer geweest om het ruim 57 hindernissen tellende parcours op te bouwen.

Zaterdag om 10 uur klonk het startschot. De favorieten van het heren veld mochten direct aan de bak. Een ‘staande start’ waarbij de deelnemers eerst een balk door moesten zagen alvorens ze mochten vertrekken naar het 13 kilometer tellende parcours. Al vlot sloegen Kerst Wind, Jurrien Entius en Thom van Cappellen een gat met de rest van concurrentie. Beulend door de natte graslanden en vele waterpartijen in Boerakker gingen zij de strijd aan met elkaar en de elementen. In de loop van de wedstrijd weet Kerst een gaatje te slaan met de rest. De kenmerkende waterhindernissen, het ‘Wentelteefje’ en de ‘Agro Natura duiker combi’ een combinatie hindernissen midden in een sloot, deren Kerst niet en hij weet zijn voorsprong te behouden en de winst veilig te stellen! Na 1 uur 24 minuten en 44 seconden luidt Kerst als het eerste de bel.  Achter Kerst strijden Thom en Jurrien voor de andere podiumplekken. Het koude water blijkt geen ideale omstandigheid voor Thom. Jurrien komt dan ook als 2e binnen in een tijd van 1 uur 27 minuten en 46 seconden. Thom moet een minuut toegeven op Jurrien en neemt het brons mee naar huis.

Bij de dames ging Lenneke van der Heide er vlot vandoor. Na een vervelende blessure opgelopen te hebben in Udenhout stond ze er in Boerakker weer. Tot aan het trainingsbos van Boerakker weet Lenneke de voorsprong vast te houden. Hier is helaas de kracht op en komen Lisan de Vries en Leonie de Graaf, Lenneke achterop. Vanaf het trainingsbos is het nog maar een twee kilometer naar de finish. Twee kilometer vol met strijd! Uiteindelijk belanden de dames tegelijk in de eindhindernis. In een verbeten strijd in de laatste hindernis trekt Lisan aan het langste eind en luidt de bel na 1 uur 59 minuten en 32 seconden. Leonie weet de bel 22 seconden later te luiden. Lenneke stelt met een tijd 2 uur 2 minuten en 48 seconden de derde plek veilig.

Uitslag Heren:

 1. Kerst Wind: 1 uur 24 minuten en 44 seconden;
 2. Jurien Entius: 1 uur 27 minuten en 46 seconden;
 3. Thom van Cappellen: 1 uur 28 minuten en 55 seconden;


Uitslag Dames:

 1. Lisan de Vries: 1 uur 59 minuten en 32 seconden;
 2. Leonie de Graaf: 1 uur 59 minuten en 54 seconden;
 3. Lenneke van der Heide: 2 uur 2 minuten en 48 seconden.


Uitslagen Heren 40+

 1. Kerst Wind: 1 uur 24 minuten en 44 seconden;
 2. Martijn Bloem: 1 uur 35 minuten en 36 seconden;
 3. Jeroen Bloem: 1 uur 43 minuten en 14 seconden.


Uitslag Dames 40+

 1. Lisan de Vries: 1 uur 59 minuten en 32 seconden;
 2. Lenneke van der Heide: 2 uur 2 minuten en 48 seconden;
 3. Pietsje Hulshoff-van der Veen: 2 uur 20 minuten en 45 seconden.


Uitslag Heren 50+

 1. Marinus van Groenendaal: 1 uur 53 minuten en 1 seconde;
 2. Peter Schilder: 2 uur 11 minuten en 48 seconden;
 3. Sytze Jonker: 2 uur 13 minuten en 48 seconden.