Spanning in Gennep tijdens het ONK KSR

Spanning in Gennep tijdens het ONK KSR

De eerste survivalrun van het seizoen 2018-2019 was er meteen één om je vingers bij af te likken: het ONK KSR in Gennep. Afgelopen zondag namen bijna 400 deelnemers deel aan het ONK KSR tijdens de Niersdal Survivalrun. De organisatie had een parcours uitgezet rondom de rivier de Niers. Deze moest een aantal keer worden overgestoken via een enorme tarzanzwaai, een netklim of een apenhang. In dit prachtige decor ontwikkelde zich een spannende strijd zowel bij de heren als bij de dames. 

Duidelijke winnaar bij de heren

Nadat het startschot om klokslag half tien klonk, nam Jesse de Heer al snel de leiding met in zijn kielzog Ruben Dinkelman. Tijdens de run wist Ruben de achterstand echter goed te maken en met een ruime voorsprong kwam hij alleen aan op het finishterrein. Na de combi-hindernis, de kruipbuizen en de waterbak, finishte hij in een tijd van 51 minuten en 8 seconden. Ruim twee minuten later volgde Joey Bakker. De derde plaats werd verrassend ingenomen door Thom van Capellen, die vorig jaar nog zesde werd tijdens het ONK KSR in Zeist.

Tot het laatst spannend bij de dames

Bij de dames was de strijd tussen de nummers één en twee spannender dan ooit tevoren. Met een miniem verschil begonnen Bianca Rougoor-Machielse en Vera Mensink aan de combi-hindernis op het finishterrein. Bianca begon met een lichte voorsprong op de Spaanse ruiter direct gevolgd door Vera. Beide dames hadden het zichtbaar zwaar en met de laatste krachten werden de Spaanse ruiter en de korte touwtjes nog bedwongen. Bianca kon haar voorsprong behouden en na de verfrissende waterbakhindernis kwam zij juichend over de finish. De piep van het tijdregistratiesysteem bevestigde haar eindtijd van 1 uur 4 minuten en 42 seconden. Vera Mensink werd tweede door te finishen met een achterstand van 25 seconden. De nummer 12 van het ONK KSR van vorig jaar, Marjolein Klein Sessink, behaalde een zeer verdienstelijke derde plaats door te eindigen op ruim een minuut van de nummer twee.

Uitslag 40+ Dames:

Sandra van Dijk 1 uur, 7 minuten en 47 seconden
Sandra van den Brink 1 uur, 10 minuten en 48 seconden
Helga Vuur 1 uur, 13 minuten en 35 seconden

Uitslag 40+ Heren:

Timo de Boer 55 minuten en 42 seconden
Thomas Merlijn 57 minuten en 2 seconden
Peter Rutjes 57 minuten en 20 seconden

Uitslag 50+ Dames:

Liesbeth Franz 1 uur, 33 minuten en 13 seconden
Froukje Berkenbosch 1 uur, 39 minuten en 54 seconden
Hetty Pot-Doorten 1 uur, 43 minuten en 28 seconden

Uitslag 50+ Heren:

Peter Baan 1 uur, 2 minuten en 29 seconden
Bart Dinkelman 1 uur, 4 minuten en 13 seconden
Teatse Tichelaar 1 uur, 4 minuten en 38 seconden