Shirt inzamelacties voor ziekenhuizen

Shirt inzamelacties voor ziekenhuizen

De wereld staat stil, scholen zijn dicht, men werkt thuis en iedereen blijft zoveel mogelijk binnen.
Survivalruntrainingslocaties zijn gesloten en het seizoen van 2019/2020 is abrupt ten einde gekomen.. 

Maar ondanks dat voor velen alles even stil staat, zijn er ondertussen nog een heleboel mensen hard aan het werk. Om de corona patiënten de zorg te geven die ze nodig hebben, om ze bij te staan in hun strijd. Als SBN voelen we een maatschappelijke verantwoordelijkheid, om te helpen wanneer het kan. Dat we hier niet alleen in staan, blijkt wel uit de vele acties die nu ontstaan.
Nadat voor de wedstrijdorganisatie van de Survivalrun Zeist duidelijk werd dat het ONK JSR en de andere categorieën niet van start zouden gaan op 23 maart, werd een goede bestemming gezocht voor de  honderden unieke shirts. Via een bestuurslid werkende bij de VU, bleek dat op de verschillende IC’s in Amsterdam er wel vraag was naar zulke shirts. Hele dagen in de warme isolatiekleding lopen is geen pretje, door hier een ademend sportshirt onder te dragen in plaats van het gebruikelijke witte pak, is het voor de ziekenhuismedewerkers een stuk beter vol te houden. 

Goed voorbeeld doet volgen.
Al gauw volgden meer oproepen op social media en werd ook de SBN benaderd. De oproep van het UCMG werd door onder andere Survivalrun de Knipe, Westerbork, Kootstertille en de nieuwe U3Run voorzien van honderden shirts. Om te kijken of er nog meer gedaan kon worden zijn er enkele lijntjes uitgegooid, bij Isala te Zwolle en Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch kwam vrij snel contact. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaf aan 500 shirts in diverse maten te kunnen gebruiken. Het bestuur heeft besloten deze shirts te sponsoren. De SBN Shirtshop heeft de ‘bestelling’ verzorgt.

Voor het Isala ziekenhuis in Zwolle zijn op dit moment in de survivalrun verenigingen  van Havelte, Zwolle en Vollenhove inzamelacties bezig om shirts van leden bij de harde werkers op IC en cohortafdelingen te krijgen. Andere ziekenhuizen zijn welkom zich te melden, onze 13.000 leden hebben vast nog een boel T-shirts in de kast liggen.

Donderdagmiddag, 2 april, werd de bestelling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geleverd. Bestuurslid Teun de Laat en SBN Shirtshop medewerker Eddy te Woerd brachten ze hoogstpersoonlijk naar Den Bosch. Het personeel is er blij mee en kan hun zware werk onder iets betere omstandigheden uitvoeren!

Eddy te Woerd (l) van de SBN Shirtshop en bestuurslid Teun de Laat

Heb je nou nog T-shirts liggen? Het UMCG is een verzamelpunt begonnen op Wilsstraat 26, 9731 MS Groningen. (Dus niet meer in MartiniPlaza) Shirts kunnen hier afgegeven worden t.a.v. HV ICV3, Carla Veldhuis. Voor meer informatie; https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Nieuwsberichten/Paginas/verzamelpunt-medische-hulpmiddelen-martiniplaza.aspx

Daarnaast stimuleren wij alle SBN-leden, wedstrijdorganisaties of trainingsgroepen om lokale initiatieven te ontplooien om ziekenhuizen in de buurt te voorzien van polyester T-shirts, indien hier vraag naar is en in voorzien kan worden.