Schram en blaar in Oldenzaal

Schram en blaar in Oldenzaal

Survivalrun Oldenzaal door Skip Roeland

Jij bent toch helemaal niet sportief? Dat is eigenlijk de standaard reactie als ik vertel dat ik meedoe aan een survivalrun. Niet geheel onwaar, gekeken naar mijn gemiddelde sportieve inzet van de afgelopen tien jaar. Toch, begon ik in Oldenzaal aan mijn tweede survivalrun: 8 kilometer, 33 hindernissen en de schoonfamilie langs de kant.

Een survivalrun door de natuur van Het Hulsbeek is echt fantastisch, door de bossen met mos dat voor een fijne demping zorgt. De slib van een halve meter dik onder water was minder prettig. Toch begon ik mijn eerste deel erg lekker met verschillende swing-overs met touwen, palen en gordels. Het favoriete touw van de bouwers in de hele survivalrun was duidelijk het dunste touw.

Even een ommetje door de wilde natuur op de step om later de weg te vervolgen met de benenwagen. Daarna door een manege met een tarzan zwaai en een horizontaal net onder de balk. Ik had er flink vertrouwen in dat ik het ging halen en mede hierdoor haalde ik de hindernis om daarna met twee klinkers in mijn handen de survivalrun te vervolgen.

Ergens halverwege besloten ze hier in Twente om eerst een swingover ton en direct daarop volgend een swingover met een vreemde zwarte, veel te grote, bak te doen. Daar verloor ik even het vertrouwen of ik deze survivalrun zou gaan halen. Na 5 pogingen kreeg ik mijn been ineens over de bovenkant van die bak en kon ik mezelf erop krijgen en over de balk tillen. Wat een overwinning. Volledig in die vibe loop ik verder.

De volgende hindernissen waren echt een makkie, tot het moment: korte touwtjes. 35 minuten later kreeg ik advies van de jury die naast de hindernis stond: “Geef het maar op vriend dit wordt hem niet meer”. Daar ging mijn vals gewonnen moed van 2 hindernissen eerder. Had ik toch meer moeten trainen; maar goed, nu verder! Al mijn laatste kracht opgemaakt aan deze hindernissen en nat, bemodderd en met een schrammetje en blaartje hier en daar over de finish.

Fantastisch georganiseerd en een enorm leuke survivalrun. Ik kan niet wachten tot de volgende!