SBN Shirtshop ontvangt sleutels hal in Eibergen

SBN Shirtshop ontvangt sleutels hal in Eibergen

SBN Shirtshop krijgt een nieuw onderkomen. Eddy te Woerd en Huub Scharenborg hebben de sleutels in ontvangst genomen van een nieuwe hal in Eibergen. De verwachting is dat de hal in november gereed is, en dan zal de SBN Shirtshop definitief verhuizen van Lichtenvoorde naar Eibergen.

Aanleiding
Het SBN-bestuur heeft onlangs besloten om de twee SBN-promopakketten definitief onder te brengen bij de SBN Shirtshop in plaats bij twee uitgiftecentra in Ede en Groningen. De Shirtshop heeft nu twee jaar ervaring opgedaan met de uitgifte, en het is duidelijk dat er zorgvuldiger met de promopakketten omgegaan wordt op deze manier, zowel wat betreft administratie als controle bij de fysieke uitleen en inname. Dit begint al met het transport. De podia zaten bijvoorbeeld fraai verpakt in kisten, maar als je die twintig keer in of uit een aanhanger hebt gerold, blijft er helaas niet veel van over. Daarom zijn er twee kooipallets aangeschaft, waarin deze kisten stevig worden vastgezet, samen met pvc-buizen voor de dranghekbanners. Dit maakt het ook gemakkelijker om bij uitgifte en inname te tellen. Hierop past ook nog een zak met de startboog, waardoor de materialen goed beschermd worden vervoerd. Voor de overige materialen zoals beachflags, pop-up-tenten en sponsorachterwanden zijn speciale kistpallets vervaardigd.

Werkwijze
De wedstrijdorganisaties kunnen het gewenste promomateriaal aanvragen via een digitaal formulier op de SBN-website. Daarbij kunnen ze aangeven of ze de spullen zelf komen ophalen en terugbrengen, of dat wij tegen vergoeding het transport via onze transporteur moeten regelen. Nieuw is dat met dit systeem ook het vervoer van het mylaps-systeem kan worden geregeld.

Van buitenopslag naar binnen locatie
De huidige buitenopslag in Lichtenvoorde, die jarenlang is gebruikt (achter de voormalige woning van Eddy), is moeilijk bereikbaar voor de vrachtwagens van onze transporteur. Bovendien kunnen de medewerkers van de Shirtshop de promomaterialen bij binnenkomst niet meteen uitrollen, schoonmaken en laten drogen bij slecht weer. Vooral in de natte wintermaanden is dit het geval, en blijven de materialen in hun zakken zitten (beachflags, pop-up-tenten, start- en finishbogen). Dit kan tot beschadigingen leiden. Daarom gingen we op zoek naar een binnen locatie van 150-200 m2 groot, waar we de materialen de aandacht konden geven die ze verdienen. Immers, de SBN heeft aanzienlijk in deze spullen geïnvesteerd, en dat vereist vervolgens goed onderhoud, zodat ze langer meegaan.

Hal in Eibergen
Na een intensieve zoektocht hebben Huub en Eddy de juiste locatie voor de Shirtshop en de promomaterialen aan de Olde Eibergsedijk 1d in Eibergen gevonden. De SBN heeft een hal van 10 bij 15 meter gehuurd waarin droog gewerkt kan worden en waar alle materialen kunnen worden opgeslagen. Allereerst zal de hal worden ingericht met een inpandige kantoorunit, een toilet, een pantry en stellingen voor de shirts, enzovoort. De verwachting is dat dit allemaal gereed zal zijn in november van dit jaar, waarna de Shirtshop definitief zal verhuizen van Lichtenvoorde naar Eibergen.