Recordaantal deelnemers bij ONK KSR in Dinxperlo

Recordaantal deelnemers bij ONK KSR in Dinxperlo

Zware hindernissen, een vernieuwd parcours en de gebruikelijke strijd tegen de elementen, op zondag 19 december gaan zo’n 1.000 deelnemers de uitdaging aan tijdens survivalrun De Dinxperloop. Met dit jaar het ONK KSR!

De wekker

Je moest er dit jaar als deelnemer de wekker voor zetten, want de inschrijvingen gingen als een trein. Binnen een uur zat één van de recreatieve afstanden al vol, de iets kortere afstand vlak daarna en met 425 deelnemers op het ONK KSR is een record gebroken! Je merkt dat survivalrunners blij zijn dat er weer survivalruns worden georganiseerd en de organisatie doet er dan ook alles aan om de survivalrun binnen de geldende maatregelen veilig en verantwoord te laten plaatsvinden.

Speciale sfeer

Naast het hardlopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kunnen extra kracht vergen tijdens een survivalrun. En een survivalrun gaat altijd door: zomer en winter! En op 19 december kan het winterse weer het extra zwaar maken voor de survivalrunners. Toch zorgen deze omstandigheden ook juist voor de speciale sfeer waar de Dinxperloop geliefd om is. Kerstbomen, Kerstmutsen, lichtjes en genoeg vuurkorven om onderweg je handen op te warmen!

Pijn in de buik

De Dinxperloop levert elk jaar een zwaar parcours af met veel combinatie hindernissen. En wie een hindernis niet haalt, moet zijn polsbandje inleveren. Het beruchte ‘derde lusje’ zorgt bij veel survivalrunners voor wat pijn in de buik, maar dit jaar zijn er in plaats van drie zelfs vijf lussen! Alle deelnemers komen dus tot 6 keer langs het start/finishterrein van Buitensport Try Out. Zou het dan nu de vijfde lus zijn waar de meeste bandjes doorgeknipt worden? Vanwege het ONK KSR mogen vooral de wedstrijdlopers zich opmaken voor een zware survivalrun, maar voor iedereen geldt: de onderarmen zullen het in elk geval weer zwaar te verduren krijgen in Dinxperlo!

Alle deelnemers succes komende zondag!

Voor de laatste informatie over de Dinxperloop zie: http://www.stichtingsurvivaldinxperlo.nl/