Open Nederlands Kampioenschap LSR 2018

Open Nederlands Kampioenschap LSR 2018

Zondagmorgen 3 juni 2018 werd om 10:00 uur in de Knipe het startsein gegeven aan de eerste groep survivalrunners die deelnam aan het Open Nederlands Kampioenschap LSR. Over een afstand van maar liefst 21 kilometer met 70 hindernissen moesten de deelnemers zich een weg banen door het prachtige Friese landschap. De 214 deelnemers aan het ONK LSR kwamen deze editie nieuwe hindernissen tegen in vergelijking met voorgaande jaren. Uitdagende combi’s, maar ook een prachtige schans in het water. Bij deze schans moesten de deelnemers zich vanuit het water omhoog trekken op de schans en vervolgens in het water springen. Naarmate de dag vorderde was het water een welkome verkoeling op de alsmaar stijgende temperatuur.

Survivalrun ONK LSR

De schans in De Knipe

De strijd
Bij de heren nam topfavoriet Stijn Elferink al snel de koppositie. Ondanks een zware tweede ronde gaf hij de eerste plaats niet meer af. In de eindhindernis was het voor hem duidelijk dat hij de overwinning zou behalen. Een paar oerkreten van Stijn richting het massaal toegestroomde publiek, werden met luid applaus ontvangen. Stijn luidde de bel na een tijd van 2 uur en 16 minuten. Drie minuten later gevolgd door Kerst Wind. De Belg Michael de Cooman behaalde de derde plaats in een tijd van 2 uur en 25 minuten.

De dames
Bij de dames nam Lisan de Vries al snel de koppositie. Bij de eerste doorkomst onder de lussenbrug had zij al een voorsprong opgebouwd van drie minuten. Niets leek Lisan dan ook in de weg te staan om de titel te pakken. Maar bij een combi hindernis ondervond ze de nodige problemen en moest ze de koppositie afstaan aan Lenneke van der Heide. Lenneke wist dan ook als eerste over de finish te komen in een tijd van 3 uur en 12 minuten. Lisan de Vries kon uiteindelijk toch haar tweede positie veilig stellen en finishte in een tijd van 3 uur en 19 minuten. Florence van Helten eiste de laatste podiumplaats op in een tijd van 3 uur en 21 minuten.

Survivalrun

Uitslag 40+ Heren:
Kerst Wind 2 uur; 19 minuten
Jan Nauta 2 uur; 27 minuten
Kor Broers 2 uur; 45 minuten

Uitslag 40+ Dames:
Sandra van Dijk 3 uur; 41 minuten
Pietsje Hulshoff – van der Veen 4 uur; 28 minuten

Uitslag 50+ Heren:
Peter Baan 3 uur; 19 minuten
Erik de Heer 3 uur; 27 minuten
Frank Elting 3 uur; 43 minuten