25 Jaar survivalrun in Boerakker

25 Jaar survivalrun in Boerakker

Zaterdag 12 oktober 2019 is het zover. Het Open Nederlands Kampioenschap Middellange Survivalrun (ONK MSR) in Boerakker, wie wordt er dit jaar Nederlands Kampioen Middellange Survivalrun? Survivalrun Boerkakker organiseert dit jaar voor de 25ste keer de survivalrun, een extra speciale editie met het ONK MSR. Wat 25 jaar geleden begon met 60 deelnemers en 250 gulden is nu een evenement geworden met bijna 1.200 deelnemers en 270 vrijwilligers. 

Het parcours

Sinds 13 juli is de organisatie begonnen aan de bouw van het 54 hindernis tellende parcours. Het merendeel van de hindernissen bestaat uit touwverbindingen, dat wil zeggen dat er geen spijker of ander verbindingsmateriaal aan te past komt. Het parcours gaat dwars door het Westerkwartier landschap heen. Een tarzanzwaai in het water en de hindernis langs het Wilgenpad, hindernis 23 (dakterras, boven het water) en 27 (een moeilijke zware combinatie hindernis) worden door de organisatie getipt als dé plek om de deelnemers aan te moedigen.

De kanshebbers

Om 10:00 uur wordt het startschot gegeven voor het ONK MSR. Het beloofd een spannende strijd te worden met een sterk deelnemersveld. Dit zijn de uitermate getrainde survivalrun deelnemers, het is een lust voor het oog hoe ze een hindernis nemen. Bij de heren kunnen we onder andere Kerst Wind, Enno Henstra, Thom van Cappellen, Erik Mentink, Jurien Entius, Werner Valk, Marcel Oosterhuis, Ronny ter Horst, Herman Domhof en Martijn Bloem aan de start verwachten, die gaan strijden om de titel. Bij de dames bestaan de kanshebbers uit: Lenneke van der Heide, Lisan de Vries, Leonie van de Graaf, Sanne de Jonge, Evi Nijman, Alinda ten Hoor, Johanna Philips, Hanneke van den Belt, Lotte van Ruitenbeek en Floor Westerlaan.

Start / Finishterrein

Op het evenemententerrein achter Oomkegast is de start en de finish. Met een pittige eindhindernis is dit een mooie plek om de binnenkomst van alle 1.200 deelnemers met of zonder bandje, nat vies en moe te zien. Kom met gejuich, geklap en bemoedigende woorden, met uiteraard gepaste afstand, de deelnemers aanmoedigen. Via een groot scherm zijn de uitslagen live te volgen, voor de deelnemers en vrijwilligers is er snert en voor wie dan nog honger heeft staat er een snackwagen.

Vrijwilligers

Ook tijdens het ONK MSR staan de vrijwilligers weer klaar om de survivalrun tot een succes te maken. Zonder de inzet van deze mensen geen survivalrun, ze staan voor de deelnemers klaar of het nu zonnig of nat is. Zit je er even doorheen, dan geven zij net die bemoedigende woorden zodat je weer door kunt. Meer dan 270 vrijwilligers zijn bij het ONK MSR betrokken, sommigen vrijwilligers vieren deze dag ook hun 25 jarig jubileum als vrijwilliger bij de Survivalrun in Boerakker.

Het Survivalrun Boerakker Team is er klaar voor. Je bent van harte welkom op 12 oktober 2019. Geniet van de Survivalrun in en om Boerakker of via de beelden op het grote scherm bij de finish. De eerste atleten starten om 10 uur, kom ze vooral aanmoedigen! Tot zaterdag!