ONK LSR – ‘Zilveren’ Survivalrun in Udenhout

ONK LSR – ‘Zilveren’ Survivalrun in Udenhout

Op zaterdag 21 en zondag 22 september organiseert Stichting SAF de 25e editie van Survivalrun Udenhout, onder auspiciën van de SBN. Op zaterdag zijn de afstanden 5 en 7 km opengesteld voor zowel recreanten als voor de JSR. Op zondag worden de langere afstanden gelopen, namelijk de 12 km voor recreanten, de 18 km (ONK LSR en recreanten) en de 25 km. De ultra-afstand van 25 km is een unieke wedstrijd in verband met de 25e editie van het evenement. Alleen zeer ervaren en goed getrainde survivalrunners kunnen deze 25 km wedstrijd volbrengen.

Open Nederlands Kampioenschap

Voor de 18 km (LSR) heeft de organisatie het Open Nederlands Kampioenschap toegewezen gekregen van de SBN. In deze wedstrijd zullen veel topatleten een gooi doen naar het podium. Naast de eer van Nederlands Kampioen zijn op de lange afstand telt de wedstrijd ook mee voor het algemeen klassement LSR.

Met een sterk deelnemersveld zal het een mooie strijd worden! Bij de heren kunnen we onder andere Ruben Dinkelman, Kerst Wind,  Michael de Cooman, Dinant Huurneman, Thom van Cappellen, Ronny Wantia, Jan Nauta, Jesse de Heer en Jurien Entius aan de start verwachten . Bij de dames strijden onder andere Florence van Helten, Lenneke van der Heide, Lisan de Vries, Sanne de Jong, Jora Steenis, Sandra van Dijk en Alinda ten Hoor voor een podiumplaats. Het belooft een spannende strijd te worden bij de dames & de heren!

Start en finish aan Tongerloplein

De start en finish van alle afstanden is op de theaterplaats aan het Tongerloplein in Udenhout. De rest van het parcours en de hindernissen ligt vooral in het buitengebied van Udenhout tussen de Houtsestraat en de Schoorstraat. Naast de eindhindernis is de spectaculaire hindernis ’Bij Jan op d’n Dam’ aan de Houtsestraat 1 een regelrechte publiekstrekker. Verder kunnen toeschouwers genieten van een ’slopende’ combinatiehindernis bij B&B De Moffelhoeve aan de Schoorstraat 53, de kraanhindernis bij Paardenpension Keunix aan de Schoorstraat 28a en niet te vergeten de lange combi-hindernis aan het Kasteellaantje bij kasteel De Strijdhoef, Schoorstraat 14.

Opening

Voor de survivalrunners in de LSR is Udenhout de opening van het nieuwe seizoen. Reden temeer om een spectaculaire wedstrijd te verwachten. Hoe liggen de kaarten in het nieuwe seizoen? Wie heeft er het meest effectief getraind? Wie gaat er met de eer strijken? We zullen het zien op 22 september. Om klokslag 09.30 uur zal het startschot klinken en naar verwachting een goede twee uur later zullen de eerste survivalrunners de finishlijn passeren en de bel luiden. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Stichting SAF – organisatie Survivalrun Udenhout

Cover foto: Dick Ernest, Jan van Rijsewijk en Peter Verhoeven in een verbeten strijd om een plaats op het erepodium. Deze foto is genomen bij de eindhindernis tijdens de survivalrun van 2004.