Voorbeschouwing ONK LSR De Knipe

Voorbeschouwing ONK LSR De Knipe

Voor de 17e keer wordt dit jaar in De Knipe een survivalrun georganiseerd. Dit keer een speciale editie met het Open Nederlandse Kampioenschap Lange Survivalrun (LSR). De ‘Koningsklasse’ in de survivalrunsport. Wedstrijdorganisatie De Knipe is trots en vereerd dat zij het ONK LSR mogen organiseren.

Zware editie
Het belooft een mooie maar ook zware editie te worden. De survivalrunners moeten namelijk een parcours afleggen van ruim 20 kilometer met 70 hindernissen. De basis van het parcours is hetzelfde als de afgelopen jaren, maar er is een aantal nieuwe en uitdagende elementen aan toegevoegd. Zo is er een nieuwe combi-hindernis, waardoor nog meer van de survivalrunners wordt gevraagd.

Survivalrun de Knipe

Zware hindernissen in aanbouw.

Meer deelnemers dan ooit
Het ONK LSR leeft onder de crème de la crème van de survivalrunners. Het aantal deelnemers overtreft dit jaar de stoutste verwachtingen. Waar De Knipe als organisatie namelijk op ruim honderd deelnemers had gerekend, hebben zich uiteindelijk meer dan het dubbele aantal ingeschreven. Maar liefst 220 deelnemers doen mee aan deze uitdaging.

En wie zal er dit jaar met de titel vandoor gaan?
Bij de heren zal regerend kampioen Stijn Elferink er alles aan doen, om zijn vorig jaar in Harreveld behaalde titel te prolongeren. Als het hem lukt zet hij een unieke prestatie neer. Stijn is namelijk dit seizoen ook al Nederlands Kampioen Korte Survivalrun en Nederlands kampioen Middellange Survivalrun geworden.
Of zal de meervoudig Nederlands Kampioen Kerst Wind er met de titel vandoor gaan? Ook Jesse de Heer en Ruben Dinkelman behoren tot de kanshebbers voor de Nederlandse titel. Spannend gaat het zeker worden.

Ook bij de dames belooft het een spannende strijd te worden. Maar liefst 31 vrouwen gaan de uitdaging aan in De Knipe. Een van de deelnemers is regerend kampioen Tjerkje ten Hoor. Ze heeft dit jaar echter zeer sterke concurrentie. Al het gehele seizoen is een drietal dames goed aan elkaar gewaagd: Lisan de Vries, Bianca Rougoor-Machielse en Bo de Groot. Zij stonden op het podium bij het ONK MSR en het ONK KSR. Of zal de van een blessure terugkomende plaatselijk favoriet Lenneke van der Heide de titel opeisen?

Al met al belooft het een spannende wedstrijd te worden op 3 juni in De Knipe!

Survivalrun de Knipe