ONK MSR Hang-On in Doorn

ONK MSR Hang-On in Doorn

Het was zondag afzien tijdens de survivalrun van Hang On in Doorn. Waar het bij de start van de wedstrijd nog prima weer was kwam op een gegeven moment de hagel en regen met bakken uit de lucht. Ook de wind deed er een schepje boven op en zo waren de omstandigheden zoals de echte Survivalrunner ze graag ziet. Een strijd tegen de elementen, lopen en hindernissen overwinnen.

Bij de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) van de Middellange Survivalrun bij de mannen was het bloedstollend spannend, zo kunnen we de wedstrijd kort samenvatten. De survivalrun-matadoren Stijn Elferink en Jesse de Heer maakten er een ongekend spannende wedstrijd van die zijn weerga niet kent. Jesse de Heer, die een thuiswedstrijd liep op het uitdagende parcours van Hang-On, lag lange tijd op kop maar moest op slechts honderden meters voor de finish zijn meerdere erkennen in Stijn Elferink. Een parcours van 13 km met maar liefst 64 hindernissen en dan een miniem verschil van 24 seconden tussen de nummer één en twee is een nieuw hoofdstuk die wordt bijgeschreven in de Survivalrunsport die volop in ontwikkeling is. Op gepaste afstand eindige Kerst Wind bij de mannen op de derde positie. Voor Stijn Elferink een geweldige prestatie omdat hij zijn derde titel op rij pakte bij een ONK en dat voor alle drie afstanden, KSR, MSR en LSR.

Ook bij de vrouwen een mooie strijd waar Lisan de Vries het eremetaal naar haar toe wist te trekken. Bianca Rougoor eindigde als tweede en Bo de groot wist beslag te leggen op de bronzen medaille.

Bij de mannen 40+ zag de top drie er als volgt uit: 1) Kerst Wind 2) Danny Hagebeek 3) Jan Nauta
Bij de vrouwen 40+ zag de top drie er als volgt uit: 1) Sandra van Dijk 2) Carleen Weebers 3) Annelies Dijkstra
Bij de mannen 50+ zag de top drie er als volgt uit: 1) Erik de Heer 2) Robert Teesink 3) Peter Schilder
Bij de vrouwen 50+ zag de top drie er als volgt uit: 1) Marian van Maanen 2) Marlies Hermans 3) Manon Groenendijk