Nieuwe reglementen voor seizoen 2018/2019

Nieuwe reglementen voor seizoen 2018/2019

Op 20 april 2018 heeft de ALV ingestemd met alle ingebrachte voorstellen van het SBN-bestuur. De resultaten zijn nu verwerkt in het nieuwe Algemeen Reglement en Deelnemersreglement, die gaan gelden vanaf 1 september 2018.

De vijf meest opvallende wijzigingen

1. Een wedstrijdlicentie voor volwassenen is voortaan geldig voor deelname aan zowel de KSR, MSR als LSR. Je kunt per survivalrun kiezen aan welke categorie je deelneemt. Je kunt ook punten behalen in meer dan één klassement. Het maximaal aantal meetellende wedstrijden voor een volledig klassement voor een wedstrijdcategorie is bijgesteld van acht naar zeven. Recreanten die voldoende kwalificatiepunten hebben behaald hebben kunnen zich inschrijven voor een wedstrijdlicentie in UVP, de inschrijving- en uitslagen- software vanuit de SBN. Je moet dan nog steeds kiezen uit een KSR-, MSR- of LSR-licentie. Echter, met deze licentie kun je voor iedere wedstrijdcategorie inschrijven. Dit wordt per 1 juli ook toegelicht in het UVP, zowel bij het aanvragen van een licentie als bij het inschrijven voor een survivalrun.

2. Je hebt voortaan zes kwalificatiepunten nodig (in plaats van vijf) om een wedstrijdlicentie te kunnen aanvragen. Het is echter mogelijk om meer dan één punt te verdienen per kwalificatierun:

– Korte kwalificatierun (6 tot 9 kilometer) = één punt.
– Middellange kwalificatierun (9 tot 15 kilometer) = twee punten.
– Lange kwalificatierun (15 tot 25 km) = drie punten.
– Top vijf heren of top drie dames in een kwalificatierun krijgen dubbele punten.

Kwalificatiepunten kunnen alleen behaald worden als:

– de deelnemer lid is van de SBN;
– het polsbandje behouden is;
– de survivalrun als kwalificatierun is aangemerkt in het UVP. (Dit zal bij de inschrijving zichtbaar zijn.)

3. Alle Open Nederlandse Kampioenschappen (JSR, KSR, MSR, LSR) staan voortaan open voor licentiehouders van alle nationaliteiten. Ook bijvoorbeeld een Belg of Duitser kan het ONK winnen.

4. Een niet-SBN-lid dat wil deelnemen aan een survivalrun, koopt bij inschrijving verplicht een daglidmaatschap voor €5 en betaalt niet meer de huidige €3,50 opslag. De SBN gaat zich inzetten om deze dagleden meer bij de sport te betrekken. Tevens levert dit een substantieel hogere subsidie op van NOC*NSF. Alle ontvangen bedragen worden ingezet ten bate van survivalrun. Implementatie van deze regel vindt plaats bij inschrijvingen die openen vanaf 01 juli 2018 (dit geldt niet voor wedstrijdorganisaties, WO’s, die voor deze datum de inschrijving geopend hebben).

5. Deelnemen aan een survivalrun onder andermans naam is een doorn in het oog van WO’s en de SBN, omdat het grote problemen kan geven qua verzekeringen en bij calamiteiten. Deelnemen aan een survivalrun onder andermans naam kan straks een schorsing van drie maanden opleveren voor de deelnemer en voor degene op wiens naam gelopen is.

Dit zijn slechts vijf opvallende wijzigingen. Wil je alle nieuwe regels, inclusief motivatie, precies weten? Dat kan: