Niersdal survivalrun ONK KSR

Niersdal survivalrun ONK KSR

Niersdal is het decor van het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun, op zondag 9 september 2018.

Het survivalrun seizoen 2018-2019 opent spectaculair met het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun in Gennep. Maar liefst 370 deelnemers zullen starten tijdens het ONK KSR, dat plaats vindt naast de gebruikelijke Niersdal Survivalrun. Dit jaar is door de organisatie een tandje bijgezet met stevige hindernissen en een prachtige ambiance voor de toeschouwers.

Ruim 40 hindernissen zijn in een 100% groen gebied opgezet waarbij het publiek op veel locaties de survivalrun kan zien én beleven. De deelnemers kunnen rekenen op meer hindernissen op en rondom de kern van Gennep. Maar de absolute eye cather betreft een reuzenzwaai element over de Niers. En alsof dat nog niet voldoende is, wordt een kijklocatie ín het water op een 100 meter lange vlonder in de Niers aangelegd.

De route is in vergelijking met voorgaande jaren aangepast zodat er meer technische hindernissen zijn opgenomen, waardoor het nog mooier wordt om te komen kijken.

Met 1.500 deelnemers is de NDSR een van de grootste survivalruns in Nederland. Dat vergt ook inspanningen op het gebied van de veiligheid. “Dit jaar zullen we doorpakken om het parcours ook voor de toppers uitdagend neer te zetten”, zegt de trotse Fred Pinckers.

“Het ONK past bij onze ambitie zoals de innovatieve ontwikkelingen die we doorgevoerd hebben. We introduceerden de chiptransponders voor elektronische tijdregistratie en we hebben voortaan een mega LED-scherm voor real time uitslagen. Daarnaast hebben we een sfeerplein voor sporters en bezoekers.”

Iedereen is van harte welkom om op 9 september 2018 te komen kijken bij het Niersdal Survivalrun. Sfeer, muziek, sport, zweet, passie! Je vindt het er allemaal!