Nederlandse Loterij draagt bij aan onze sport!

Nederlandse Loterij draagt bij aan onze sport!

De Nederlandse Loterij heeft bekendgemaakt in 2019 in totaal € 161,2 miljoen aan de afdrachten uitgekeerd te hebben. € 101,6 miljoen aan de Nederlandse staat, € 16,4 miljoen aan 18 verschillende goede doelen en € 43,2 miljoen aan de Nederlandse sport. De Nederlandse sportwereld is blij met deze bijdrage, die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

Ook wij als sportbond profiteren hiervan! De gelden van de Nederlandse Loterij worden verdeeld onder de 77 bonden aangesloten bij NOC*NSF. Per 2019 zijn wij als sportbond volwaardig lid bij NOC*NSF. Waardoor wij de komende jaren ook mee mogen blijven profiteren van de gelden opgehaald door de Nederlandse Loterij.

Met alle ontwikkelingen binnen onze sport zijn het bijdragen als deze die onze sport vooruit helpen. Met de inkomsten zijn wij in staat de opleidingen tegen een gekort tarief aan te bieden. Zo kunnen wij nog meer kwaliteitstrainers opleiden bij onze trainingsgroepen!

Misschien heb jij ook wel bijgedragen aan deze afdrachten! Heb je dit jaar meegespeeld met de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto? Dan heb jij ook jouw steentje bijgedragen! Dank hiervoor!

Samen winnen we veel met sport.