Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap MSR Westerbork

Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap MSR Westerbork

Op zondag 21 januari trotseerden meer dan 1.400 deelnemers de kou om deel te nemen aan de Turfsteker Survivalrun in Westerbork. Voor de vijftiende editie van de survivalrun in Westerbork stonden niet alleen recreatiesurvivalruns, een koppelrun en (voor het eerst) een jeugdsurvivalrun op het programma, maar ook het Open Nederlands Kampioenschap Middellange Survivalrun.

Het was nodig om je warm aan te kleden, want de temperatuur lag rond het vriespunt toen de survivalrun begon. Met de naderende storm Isha die ’s avonds Nederland zou bereiken, was er ook al een stevige wind voelbaar. Dat maakte deze jubileumeditie niet zomaar een survivalrun; het was een ware strijd tegen de elementen, waarbij deelnemers met een glimlach op hun gezicht de uitdaging omarmden en de adrenaline door hun aderen voelden stromen.

Zoals elk jaar ging de survivalrun dwars door Westerbork, met start en finish op het evenemententerrein naast Sporthal De Börkerkoel. Voor de deelnemers die streden voor de titel MSR wachtten 53 hindernissen. Ook voor de JSR-deelnemers en recreanten was er een gevarieerd en prikkelend parcours uitgezet.

De strijd
De survivalrun stond in het teken van opwinding en vastberadenheid, waarbij deelnemers hun fysieke en mentale grenzen verlegden. Bij de heren kroonde Jesse de Heer zich tot onbetwiste kampioen, terwijl Elsa Rijpstra de concurrentie achter zich liet en de titel bij de dames opeiste. De podiumresultaten weerspiegelen niet alleen de individuele prestaties, maar ook het indrukwekkende niveau van de competitie tijdens het ONK.

Bekijk hieronder het volledige podium bij de heren en dames en de eindtijden:

Heren:

  1. Jesse de Heer                 01:20:22
  2. Thom van Cappellen     01:21:35
  3. Joey Bakker                    01:24:03

 

Dames:

  1. Elsa Rijpstra                  01:43:29
  2. Bo de Groot                   01:48:17
  3. Dominique Blom           01:53:13

 

Benieuwd naar de (voorlopige) volledige uitslag? Klik dan op deze link: SBN: Voorlopige uitslagen (uvponline.nl).

Stamppot
Om te herstellen van de fysieke inspanning en de zware weersomstandigheden stonden er bij de sporthal tobbe​s met warm water, waar de deelnemers na de finish nog gezellig konden badderen en de survivalrun konden nabespreken. Ook wachtte er voor de vrijwilligers die geholpen hadden om de survivalrun tot een succes te maken, een gezellige afsluiting bij hoofdsponsor De Turfsteker met een heerlijk stamppotbuffet.

Zo kwam er een fantastisch einde aan maanden vol organiseren. De organisatie van Stichting Survivalrun Westerbork kijkt terug op een prachtige survivalrun en bedankt elke deelnemer en vrijwilliger voor hun enthousiasme. Op naar de zestiende editie!

Ook zijn er weer foto’s gemaakt door onze bondsfotograaf. Deze foto’s kun je hier bekijken: Survivalrun ONK MSR 2024 – Survivalrun Bond Nederland