Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap LSR Bathmen

Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap LSR Bathmen

Op zondag 7 april was het heerlijk lenteweer en stonden uitdagende hindernissen klaar om van het ONK LSR in Bathmen een geweldig evenement te maken. En dat werd het zeker! Langs de Schipbeek werd een mooie strijd geleverd, met de grote vraag: wie kroont zich uiteindelijk tot Nederlands kampioen LSR?

De deelnemers wisten wat hen te wachten stond: een lange lus vormde het parcours van het LSR, dat ook over de trainingslocatie van de survivalrunvereniging Bathmen liep, met diverse pittige hindernissen. De Schipbeek speelde een centrale rol in de survivalrun, wat betekende dat er ook verschillende hindernissen in en over het water waren. Gelukkig was het weer perfect; prachtig lenteweer met een stralende zon en temperaturen rond de twintig graden.

Het podium
Bij de heren pakte Jesse de Heer met een ruime voorsprong de titel. Eerder dit seizoen was hij ook al de snelste tijdens het ONK KSR en ONK MSR. Een knappe prestatie! Jurien Entius volgde op de tweede plaats, terwijl Thom van Cappellen het podium complementeerde.

1. Jesse de Heer                  01:44:25
2. Jurien Entius                    01:51:45
3. Thom van Cappellen       01:52:17

In de damescategorie was het Elsa Rijpstra die als eerste de bel bereikte. Helena Schuster volgde op enige afstand en pakte het zilver en Jora Steennis eindigde als derde. Na de KSR en MSR pakte Elsa dus ook de titel op de LSR. Een klasse seizoen voor haar!

1. Elsa Rijpstra                     02:08:47
2. Helena Schuster              02:14:45
3. Jora Steennis                   02:19:52

Benieuwd naar de complete (voorlopige) uitslag? Check deze dan hier: SBN: Voorlopige uitslagen (uvponline.nl).

Genieten
Niet alleen het ONK LSR vond plaats in Bathmen, maar ook een jeugdrun, koppelrun en recreatieve survivalruns stonden op het programma. De dorpse saamhorigheid was duidelijk voelbaar, aangezien veel toeschouwers een plekje langs het parcours en op de terrassen hadden gevonden om de survivalrunners aan te moedigen. En zowel deelnemers als toeschouwers genoten van het zonnetje!

We feliciteren de winnaars en bedanken Schipbeeksurvivalrun en alle vrijwilligers voor een prachtige run! Volgend jaar staat er opnieuw een ONK op het programma in Bathmen: dan zal er gestreden worden om de titel ONK MSR.

Wil je nog even nagenieten van het ONK LSR? Bekijk dan de foto’s op onze website