Nabeschouwing ONK KSR in Neede

Nabeschouwing ONK KSR in Neede

Zondag 22 oktober was het eindelijk zover! Dé dag van het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun in Neede. De dag begon met wat motregen, maar al snel werd het droog en liet de zon zich zien. Perfect weer voor een dagje survivalrun! De Berg van Neede was het decor waar de beste Nederlandse survivalrunners de strijd met elkaar aangingen op een mooi en uitdagend parcours.

De laatste dagen voorbereiding werden geteisterd door veel regen, waardoor de organisatie voor enkele uitdagingen stond. Zo was de gebruikelijke parkeerplaats één groot zwembad! Hoe kon dit worden opgelost? Moesten er veel rijplaten en trekkers worden ingezet, of was er een alternatief beschikbaar? Dat laatste is gelukt. Deelnemers en supporters konden hun auto parkeren op enkele grote parkeerplaatsen rond Noordijk en werden vervolgens met vier Vlearmoesbusjes naar de startlocatie op de Needse Berg gebracht.

Op zaterdag werd het parcours grondig getest. Dit bood 120 jeugdsporters van Beltrum, De Voshaar en D’ran Neede de kans om wedstrijdervaring op te doen. Het was leuk om het enthousiasme van ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders te zien!

Na regen komt zonneschijn
En toen was de dag daar, 22 oktober. Zoals gezegd, de dag begon met wat lichte regen, maar al snel brak de zon door, en hebben de deelnemers en supporters de hele dag kunnen genieten van een schitterende omgeving, een aantrekkelijk parcours, leuke hindernissen en een prachtige wedstrijd.

De mannen en vrouwen gingen echt hard. Ongelooflijk! Het was de vraag wie waar zou bezwijken. Met al die hoogteverschillen en diverse hinderniscombinaties bleek uiteindelijk dat de Hulzink-combi de bepalende hindernis was voor de toppers. Met nog 1,5 km te gaan en een paar uitdagende hindernissen zoals houthakken was het de grote vraag wie er met de medailles vandoor zouden gaan.

De (voorlopige) uitslag
De dames waren aan elkaar gewaagd. Het was uiteindelijk Elsa Rijpstra die de eerste plaats pakte, met ook op het podium Bo de Groot en Florence van Helten. Kijk hieronder voor de tijden van de winnaars bij de dames:
1. Elsa Rijpstra                       00:58:39
2. Bo de Groot                      00:59:24
3. Florence van Helten         01:01:14

Ook bij de heren werd het een mooie strijd. De tijden van de eerste vier mannen lag zelfs binnen de drie en een halve minuut! Uiteindelijk lukte het Jesse de Heer om Thom van Cappellen en Joey Bakker voor te blijven, waarmee hij zich tot Nederlands kampioen KSR kroonde.
1. Jesse de Heer                00:44:48
2. Thom van Cappellen     00:46:27
3. Joey Bakker                    00:48:10

Nieuwsgierig naar de complete (voorlopige) uitslag? Check deze dan hier: SBN: Voorlopige uitslagen (uvponline.nl).

Succesvolle dag
Van de prijsuitreiking werd een leuk feestje gemaakt, met alle prijswinnaars samen op het podium. De SBN reikte de medailles uit, de SSN de bekers, en de jamkoningin van Neede deelde de prijzen uit. Het Nederlands volkslied werd gezongen door een lokaal zangtalent, en het bleef nog lang gezellig rondom de feesttent.

Stichting Survivalrun Neede kijkt terug op een geslaagde 30ste editie van de Survivalrun Neede en bedankt alle vrijwilligers, de grondeigenaren en deelnemers voor een feestelijke dag.

De foto’s van het ONK kan je hier bekijken: Survivalrun ONK KSR Neede 2023 – Survivalrun Bond Nederland.