Nabeschouwing ONK KSR Dinxperloop 2022

Nabeschouwing ONK KSR Dinxperloop 2022

Je ziet het terug op de foto’s: het was koud tijdens het ONK KSR. Er was geen sprake van wind en regen maar de eindhindernis zag er wel uit als een mooi winters tafereel doordat er een laagje sneeuw op lag. De Dinxperloop staat erom bekend dat het parcours zwaar is door de vele combinatie hindernissen. Zeker het ‘derde lusje’ is voor veel survivalrunners spannend. Dit jaar waren er zelfs 5! 

Spannende race tussen de koplopers bij de dames

Koplopers Eva en Bo hielden er een spannende race aan over. Het was koud (gevoelstemperatuur -7!) dus het gevoel in de handen verdween al vanaf het begin bij Bo. In de 3e lus kwam er weer wat gevoel terug. De twee dames waren echt aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk heeft Bo na 1 uur en 2 minuten als eerste dame de bel geluid! Van harte gefeliciteerd met de titel Nederlands Kampioen op de KSR bij de dames. De welverdiende tweede plek gaat naar Eva en de derde plaats is voor Wendy. Bekijk de voorlopige uitslagen van de KSR Dames hier. 

 

Bo de Groot 1:02:47

Eva Groot Kormelink 1:06:54

Wendy Jongsma 1:08:45

 

Uitslagen heren

 

Ook bij de heren was er sprake van een echte strijd tegen de elementen. Touwen waren bevroren en er lag ijzel op de hindernissen. Joey was net herstelt van corona en zijn doel was om de top 3 te halen. Dat is gelukt! Joey pakte de tweede plaats. Thom gaf meteen gas vanaf de start om zichzelf goed warm te houden. Het heeft geloond, Thom pakte de eerste plek op het ONK KSR bij de heren met een tijd van 47:44. Van harte gefeliciteerd! Jesse pakte de derde plek. Ook super knap met al het intensieve hinderniswerk! Bekijk de voorlopige uitslagen van de KSR Heren hier. 


Thom van Capellen - 47:44

Joey Bakker - 51:20

Jesse de Heer - 53:09

 

 

Opbouw wedstrijd

Onder de deelnemers van de Dinxperloop zijn wedstrijdlopers die onder licentie lopen van de Survivalrun Bond Nederland, maar ook recreanten die zich aan het loodzware parcours wagen. Maanden van voorbereiding door vele vrijwilligers van met name survivalvereniging Ropes & Running gaan eraan vooraf om de survivalrun mogelijk te maken. Onwijs bedankt voor jullie inzet. Zonder vrijwilligers geen wedstrijd. 

Ben je benieuwd naar alle foto’s? Bekijk ze hier!