Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap JSR

Nabeschouwing Open Nederlands Kampioenschap JSR

Afgelopen zondag vond het ONK JSR plaats in Nieuwehorne, waar de Groenwegen U3 Run op het programma stond. Onder een stralende lentezon gingen jonge survivalrunners de uitdaging aan en werd er gestreden voor de titel in de leeftijdscategorieën JSR 10-11, JSR 12-14 en JSR 15-17.

Maart roert zijn staart en op zondag 3 maart werd Nieuwehorne getrakteerd op stralend lenteweer. Dit was volop genieten voor de deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers, die in grote getalen waren gekomen.

Een heerlijk zonnetje en een uitdagend parcours; alle ingrediënten voor een prachtig ONK JSR waren aanwezig, en dat werd het ook. In alle leeftijdscategorieën bleef het tot het einde spannend wie zich tot winnaar zou kronen en wie de tweede en derde plek zou bemachtigen. Dit kwam mede doordat juist richting het einde het zwaarste gedeelte van het parcours kwam. “Het parcours werd als pittig ervaren,” vertelt Lian Nijenhuis, de voorzitter van de U3 Run. “De uitdaging van de U3 Run zit in de diverse combinaties van hindernissen. En op het moment dat de finish in de sporthal bijna in zicht is, wachten er nog enkele uitdagende hindernissen. De Postman-walk bleek toch een venijnige hindernis te zijn. Helaas werden daar met de finish in zicht toch nog enkele bandjes doorgeknipt. Het was een ONK-waardig parcours! Het was mooi om te zien dat de deelnemers die uiteindelijk de bel haalden, moe maar voldaan waren. Ook de toppers.”

De kampioenen werden binnen in de sporthal van het Udiros-complex gehuldigd, waar de hele dag een DJ voor muziek zorgde en de sfeer er goed in zat. Tijdens de huldiging van alle kampioenen klonk het Wilhelmus uit de boxen. Een onvergetelijk moment voor deze talentvolle survivalrunners! Chapeau!  Check hier de podiumplaatsen van de jeugdcategorieën.

Teamspirit
De organisatie blikt terug op een fantastische survivalrun. “We hebben veel positieve reacties en complimenten mogen ontvangen van zowel deelnemers als vrijwilligers. Bij het ONK JSR hadden we ook twee toppers vanuit onze eigen survivalclub Udiros Outdoor die beiden de tweede plek van het podium bereikten. Dit gaf extra glans. Ook de kop-over-kop en teamwedstrijden werden positief ontvangen. De teamgeest was duidelijk voelbaar, zelfs onder de toeschouwers. Zo kwam er een bus vol deelnemers en toeschouwers van Reestdal Outdoor uit Balkbrug om samen de U3 Run te beleven. Het is geweldig om te zien hoe deze survivalrun met haar unieke karakter zo wordt gewaardeerd door de deelnemers. We zijn erg tevreden met hoe de dag is verlopen. We hebben als organisatie genoten van de mooie strijd die de jeugdige survivalrunners hebben geleverd en van de teamspirit bij de andere survivalruns. Het was een prachtige survivalrun-dag onder perfecte omstandigheden.”

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! Nog even nagenieten? Bekijk de fotoreportage van het ONK JSR hier.

Bekijk hier de voorlopige uitslagen van het ONK JSR.