Modder in Vollenhove

Modder in Vollenhove

Modderige 16e editie ‘Veno in the Wetlands’ tijdens het NK jeugd Survivalrun.

De zestiende editie van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ deed haar naam eer aan: de ruim vijftienhonderd deelnemers liepen afgelopen zaterdag door modderige sloten en natte, drassige weilanden. Kortom, ideale omstandigheden voor een geslaagde run in Vollenhove.

Vollenhove kan terug kijken op een fantastische survivalrun. “De omstandigheden van het parcours waren ideaal voor onze ‘Veno in the Wetlands”. : We zijn blij dat de run, waaronder ook het NK voor de jeugd, heel goed is verlopen”, vertelt Leo Visscher, voorzitter van de Stichting Survival Vollenhove (SSV).

NK Jeugdsurvivalrun
Vollenhove had dit jaar de eer om het NK Jeugdsurvivalrun te organiseren. In drie leeftijdsklassen streed de jeugd om de Nederlandse titel. Bij de meisjes JSR 10-11 jaar veroverde Maya van der Lindert met overmacht de titel. Op bijna vier minuten afstand werd zij gevolgd door Marjolein Susanna. Weer vier minuten later finishte de nummer drie  Mette Bril. Bij de jongens JSR 10-11 jaar won Teije van der Kooij de titel. Ruim voor de nummer twee Merijn Wiggers en de nummer drie Niels Bouwmeester.

Bij de meisjes JSR 12-14 jaar presteerde Jessyca van Engelenburg uitstekend door beslag te leggen op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Floor van Groenendaal en Lieke Hengeveld werd zeer verdienstelijk derde.  Bij de jongens JSR 12-14 jaar was de strijd ongekend spannend. Op de één na laatste hindernis, de dubbele catcrawl, lagen de nummers één tot en met drie vlak bij elkaar. Uiteindelijk trok Bas Smit in zijn thuiswedstrijd de winst naar hem toe, op 19 seconden gevolgd door Kick Woltering op de tweede plaats. Ferry Schurink nam in zijn eigen woonplaats de medaille voor de derde positie in ontvangst.

Bij de meisjes JSR 15-17 jaar maakte Else Rijpstra haar favorietenrol meer dan waar. Met ruime voorsprong mocht zij de hoogste trede van het podium betreden. Sanne van der Lee en Elisa Mul volgen respectievelijk. een de tweede en derde plaats. Bij de jongens JSR 15-17 jaar was het een spannende strijd wie de gouden medaille omgehangen zou krijgen. Die eer kwam Erik Mentink toe die Dirk Roovers 23 seconden voorbleef bij het luiden van de bel. Luuk Hebinck volgde op drie minuten afstand van de nummer twee en mocht op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Na de wedstrijd van de junioren werden zij gehuldigd door Douwe Oosterveen, wethouder  Steenwijkerland met sport in zijn portefeuille, die de lokale prijzen aan de prijswinnaars overhandigde. Daarnaast hadden de prijswinnaars van de jeugd nog een heuse primeur. Namens de SBN overhandigde bestuurslid Simon in ’t Veld de medailles met het nieuwe SBN logo.

De uitslagen van alle categorieën zijn te vinden op www.survivalvollenhove.nl. Foto’s van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ zijn te zien via www.facebook.com/stichtingsurvivalvollenhove.