Lustrumrun Dronterland

Lustrumrun Dronterland

Op zondag 27 mei 2018 wordt voor de 5e keer officieel de Dronterland survivalrun gehouden. De run in centraal Nederland is bekend van de ‘zwoare armpies’-combi, mooi weer en de gezellige sfeer. Een jubileumeditie dit jaar, dus reden genoeg voor de Stichting Dronterland Survivalrun om flink uit te pakken. De stichting wil de survivalrunsport nog groter, en ook meer voor lokaal publiek, op de kaart zetten.

Survivalrun Dronterland

Dronterlandrun ‘zwoare armpies’-combi voor KSR, 8km en 12km lopers.

Organisatie
Het blijft voor veel wedstrijdorganisaties vaak een hele puzzel om lokale sponsoren te interesseren om bij te dragen aan de kosten van een survivalrun. Net als het werven van voldoende vrijwilligers. Atleten uit heel Nederland zijn via de kanalen van de SBN en de uitstaande circuits snel bij elkaar gevonden. Elk jaar voldoende vrijwilligers bij elkaar krijgen om het evenement in goede banen te leiden, blijkt voor menig organisatie best lastig. Vaak is er een relatief kleine harde kern enthousiastelingen die de kar trekt. Helaas heeft dit al eens geleid tot het afgelasten van een categorie of zelfs een complete survivalrun. Daarom probeert de Dronterland survivalrun voorzichtig aan te partneren met bijvoorbeeld de lokale atletiekvereniging Flevo Delta en de survivalrun in het dichtbijgelegen Vollenhove.

Lustrumeditie
De Dronterland survivalrun heeft voor deze lustrumeditie een flink aantal vernieuwingen in petto waarmee ze juist ook de lokale bewoners en ondernemers in de regio hopen te enthousiasmeren. Als publiekstrekker vindt de finish van de survivalrun daarom dit keer plaats op het Meerpaalplein midden in het centrum van Dronten. Hiermee hoopt de organisatie nog meer lokale bekendheid voor de survivalrunsport te creëren. Toeschouwers kunnen genieten van de vele mooie hindernissen in het nabijgelegen bos en van de spectaculaire slothindernis op dit plein in het centrum.

Deelnemersveld
Het deelnemersveld is uitgebreid van 1.000 naar maximaal 1.200 atleten en zojuist heeft de 1.100ste deelnemer zich aangemeld, nog 100 vrije plekken. Wil je nog mee doen, wees er dan snel bij! Het parcours bevat een aantal vernieuwende elementen met naast de (circuit)afstanden over 5 km en 8 km, ook een try-out 12 km parcours in ‘LSR stijl’.

Survivalrun Dronterland

Overzicht van het aantal Dronterland survivalrun inschrijvingen over de jaren. Voor de laatste 2017 editie per categorie en op herkomst van de bijna 1000 deelnemers. De editie van 2016 ging helaas door vergunningperikelen niet door.

Categorieën
Wedstrijdatleten met een licentie kunnen zich inschrijven voor de jeugdcategorieën JSR 10-11, JSR 12-14, JSR 15-17 of voor de volwassenen-categorie over de korte afstand (KSR). Let op, want vanaf 16 april vervallen minimale aantallen garanties en worden vrije plaatsen over de andere categorieën en reservelijst verdeeld. Daarnaast zijn er uiteraard diverse mogelijkheden voor recreanten, individueel over 5, 8 of 12 km of in teamverband over de 5 km. Door een fietsroute kunnen supporters hun favoriete deelnemer volgen en toejuichen.

Kwalificatierun
De Dronterland survivalrun is vooralsnog de enige onder auspiciën van de SBN georganiseerde survivalrun in de centrale provincie Flevoland. De run staat geregistreerd als een licentie-kwalificatierun. Recreatieve SBN-leden (>18 jaar) kunnen bij een kwalificatierun, na het voltooien van een individuele categorie en finishen MET bandje, een kwalificatiepunt verdienen. In totaal moet je 5 kwalificatiepunten halen, binnen het huidige- en/of vorige seizoen, om een SBN licentie per direct aan te kunnen vragen! Zorg er daarom bij inschrijven voor dat je SBN-lidmaatschapsnummer juist is geregistreerd!

Activiteiten in het centrum
Het Meerpaalplein in het centrum van Dronten is niet alleen de finishplaats van de Dronterland survivalrun. Er is voor de atleten, hun begeleiders en bezoekers nog veel meer te beleven. Zo worden  in het centrum ook allerlei andere activiteiten georganiseerd en is het winkelcentrum van Dronten op deze zondag geopend. Reden genoeg dus om als atleet ook familie of vrienden mee te nemen voor een leuk dagje uit.

Professionalisering
Tenslotte is er een geheel vernieuwde website en een fris eigentijds logo. Door de professionalisering van de PR en het communicatieplan, worden zowel atleten als bezoekers op regelmatige momenten tijdig van de juiste informatie voorzien. Niet alleen de landelijke bekendheid is daarbij van belang, maar juist ook de lokale bekendheid voor het werven van de broodnodige vrijwilligers. Met meer landelijke en lokale bekendheid hoopt de Dronterland survivalrun daarnaast meer (lokale) sponsoren te interesseren voor het sponsoren van hun survivalrun. Zodat ook in de komende jaren een mooi en groeiend evenement in centraal Nederland kan worden neergezet!

Voor informatie over bovenstaande of voor aanvullende tips en trucs kunt u mailen naar: info@dronterlandsurvivalrun.nl of kijk voor de laatste informatie op onze website www.dronterlandsurvivalrun.nl.