Koude, zware editie ONK MSR Kootstertille

Koude, zware editie ONK MSR Kootstertille

Auteur: Tjerk, PR Stichting Survival Kootstertille

Op zondag 12 maart mocht dan eindelijk de 20ste editie van de Stertil Survivalrun van start gaan. Het hoogte- en zwaartepunt lag deze dag bij het ONK MSR. Er stond een omvangrijk deelnemersveld aan de start waarbij alle toppers uit de verschillende klassementen ervoor gekozen hadden om juist in Kootstertille de strijd met elkaar aan te gaan.

Vooraf was het lastig in te schatten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Dit mede veroorzaakt door de weersomstandigheden. De dagen ervoor was een redelijk pak sneeuw gevallen en de sporen daarvan waren nog duidelijk zichtbaar.

Bij de start sneeuwde het nog, dit ging later over in regen, waarbij ook de wind toenam. Maar gelukkig, voor met name de recreanten die ’s middags startten, liet ook de zon zich even zien.

Om 09.30 uur werd begonnen met de JSR 8-9 jaar en zij mochten zich na het startsein van de kinderburgemeester van de gemeente Achtkarspelen, Lisanne Hiemstra op de hindernissen gaan storten. Zij kregen een uitdagend parcours van 4 km voor de kiezen en werden op het finishterrein als ware helden onthaald. Tegelijk was ook de jeugd JSR 12-14 jaar gestart vanaf het start-/finishterrein. Zij werden door Burgemeester Oebele Brouwer op weg getoeterd voor hun run.

Daarna volgden nog de overige jeugdcategorieën alvorens om 10.30 uur de wedstrijd MSR in alle hevigheid los kon op het parcours. De parcourscommissie had onderweg een aantal pittige, nieuwe, uitdagingen voor de deelnemers bedacht. Dit mede gezien het feit we de beruchte hindernissen onder de brug niet mochten bouwen. Alles is in het werk gesteld om de dikste touwen en balken bij elkaar te zoeken om daar iets moois van te bouwen.

Al snel was duidelijk dat Thom van Cappellen deze dag een maatje te groot was voor de rest. Daarachter ontspon zich een prachtige strijd om de overige podiumplaatsen. Daar kwamen op een gegeven moment nog zo’n 5 a 6 deelnemers voor in aanmerking. Een nieuw onderdeel in de eindhindernis, het “takkenbos” gooide, geholpen door de weersomstandigheden, het klassement behoorlijk door elkaar. Uiteindelijk was het Harm Okkema die na winnaar Thom van Cappellen, beslag wist te leggen op de 2de plaats gevolgd door Jurien Entius. Thom kwam jammer genoeg niet heelhuids over de finish en heeft zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn schouder uit de kom was geraakt, in de eindhindernis, maar hij maakt het nu naar omstandigheden weer goed.

Bij de dames was het aanzienlijk spannender. Daar was het de gehele tijd stuivertje wisselen tussen de nr. ’s 1 t/m 3. Na een slopend gevecht tot aan het eind mocht Bo de Groot zich laten kronen tot Nederlands kampioen MSR. Aletta Roode kon Dominique Blom voorblijven en zo wisten zij de overige podiumplaats in te vullen. Zo kreeg het ONK MSR de min of meer verwachte winnaars maar echt cadeau hebben ze het zeker niet gekregen.

Na de wedstrijdcategorieën mochten de recreanten bezit nemen van het parcours en zij hebben ook allemaal, ieder op zijn/haar eigen manier, een buitengewone prestatie neergezet. Zij kregen zo mogelijk nog meer drek en water voor de kiezen dan hun eerder gestarte medestrijders. Volgens menig deelnemer en ook de organisatie is het weer een “Kootstertille-waardige” run geworden.

Survival Kootstertille is er trots op dat ze dit ONK mochten organiseren. Uiteraard hebben we dit niet kunnen organiseren zonder de hulp van al onze sponsoren en vrijwilligers. Nogmaals dank daarvoor.

Wij gaan nu even in de rust en gaan de run evalueren. We wensen iedereen nog veel plezier en succes bij de resterende runs die dit seizoen nog op de agenda staan. We zien jullie graag weer op 10 maart 2024 in Kootstertille aan de start staan.

Overzicht podia

MSR Heren

1 Thom van Cappellen 01:23:28
2 Harm Okkema 01:32:46
3 Jurien Entius 01:37:05

MSR Dames

1 Bo de Groot 01:52:26
2 Aletta Roode 01:54:19
3 Dominique Blom 01:58:23

MSR Heren 40+

1 Rens Wientjes 02:13:33
2 Martijn Bloem 02:19:15
3 Mark van Krimpen 02:19:46

MSR Dames 40+

1 Janneke Lips 02:19:43
2 Sandra van Dijk 02:47:37

MSR Heren 50+

1 Dries Kelderman 02:17:09
2 Menno Damhuis 02:24:03
3 Dick de Vries 03:38:50

MSR Dames 50+

Geen deelnemers.

Ga hier naar de volledige uitslagen.

survivalrun onk msr