Koninklijke onderscheiding voor Eddy te Woerd

Koninklijke onderscheiding voor Eddy te Woerd

Dinsdag 26 april 2022 is Eddy te Woerd tijdens de lintjesregen onderscheiden met de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Eddy stond aan de wieg van onze sport als eerste voorzitter van Stichting Survivalrun Beltrum in 1989 waarbij Eddy samen met de rest van het bestuur de bakermat legde voor de verdere ontwikkeling van onze sport. Wat zich in 1991 vertaalde naar de oprichting van de Survivalrun Bond Nederland met Eddy als eerste voorzitter.

Van 1991 tot 1996 heeft Eddy de rol van voorzitter bekleed de organisatie gaat aan de slag met afspraken over puntentelling, reglementen, klassementen, veiligheid en wedstrijddata. Zo wordt onder andere de Parcourscommissie opgericht.
Zo’n vijf jaar na oprichting zijn bijna 20 stichtingen/verenigingen en 300 leden aangesloten bij de Survivalrun Bond Nederland.

Na zijn voorzitterschap blijft Eddy betrokken bij de SBN en is hij nu al jaren het gezicht van de Shirtshop. Ruim 30 jaar survivalrun is ook ruim 30 jaar toewijding van Eddy voor onze prachtige sport.

Naast Eddy zijn betrokkenheid bij survivalrun is hij ook actief (geweest) als vrijwilliger voor de lokale Zwem- en poloclub en de Werkgroep wonen in Oost-Gelre.

Het bestuur van de SBN feliciteert Eddy met zijn onderscheiding en hoopt nog jaren een beroep op zijn kennis, inzet en passie te mogen doen.