Rookvrije survivalrun

< Terug

Wij sluiten ons aan bij het nationale initiatief voor een rookvrije sport, in lijn met het beleid van NOC*NSF en het ministerie van VWS. Dit betekent dat we streven naar een volledig rookvrije ervaring op de survivalrunaccommodaties tegen het jaar 2025. We roepen onze trainingsgroepen op om samen met ons te werken aan het realiseren van dit doel.

Roken en sport gaan niet samen. Het is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van rokers, maar ook voor de gezondheid van degenen die passief meeroken, waaronder kinderen en andere sporters. Door een rookvrije omgeving te creëren tijdens de survivalrun evenementen en trainingen, zetten we ons in voor de gezondheid en het welzijn van al onze leden.


Hoe gaan je hier mee aan de slag?

 

De survivalrunlocatie rookvrij maken, dat doe je niet alleen, maar samen met je leden. Daarom is het belangrijk om stapsgewijs deze leden mee te krijgen zodat iedereen dit initiatief omarmt. Onderstaand stappenplan helpt hierbij:

- Stap 1: Creëer draagvlak
Steun krijgen binnen de trainingsgroep is een belangrijke stap. Betrek het bestuur, vrijwilligers en (ouders) van leden. Benader het onderwerp positief en geef uitleg. Zet eventueel een enquête uit en vraag meningen en ideeën.

- Stap 2: Invoering
Maak een plan van aanpak en planning. Zorg bij de invoering van het rookvrij beleid dat iedereen op de hoogte is.

- Stap 3: Naleving
Bepaal en spreek af wie helpt met de naleving op het terrein. Het vriendelijk aanspreken van mensen die toch roken op het terrein is belangrijk.

  • Stap 4: Evaluatie
    Evalueer de vooruitgang en maak (verbeter)plannen voor de toekomst.

 


Heb je hulp nodig?

 

Dan is het mogelijk om een gratis adviesgesprek aan te vragen met één van de coaches van JOGG-Teamfit. Op de website Sport Rookvrij is het mogelijk om gratis speciale banners en posters te downloaden en bestellen zodat jij duidelijk maakt dat de sportaccommodatie rookvrij is.

Laten we inspiratie putten uit het groeiende aantal rookvrije sportclubs en onze eigen initiatieven delen om een veilige, gezonde en rookvrije omgeving te creëren voor alle survivalrunners.

Laten we samen streven naar een rookvrije toekomst voor de survivalrun sport!