Persoonlijk begeleider

Persoonlijk begeleider

< Terug

 

Survivalrun is een sport voor verschillende leeftijden en niveaus. Iedereen gaat op zijn of haar eigen niveau de strijd met de elementen aan. Zo zijn er deelnemers die een medische aandoening hebben (bijvoorbeeld diabetes of inspanningsastma), waardoor het deelnemen aan een survivalrun een extra uitdaging met zich meebrengt. Deze survivalrunners kunnen zelfstandig het parcours afleggen, maar hebben soms de hulp van een eigen begeleider nodig, bijvoorbeeld in het geval van een hypo of voor een pufje bij een astma-aanval. Deze begeleiding is in de praktijk niet altijd mogelijk, omdat een begeleider reglementair niet op het parcours mag komen. Hierdoor zien deze survivalrunners soms af van deelname.

 

Om ook deze deelnemers een kans te bieden deel te nemen aan survivalrun is de persoonlijk begeleider in het leven geroepen. Deelnemers die vanwege een medische aandoening, incidenteel assistentie nodig kunnen hebben tijdens een survivalrun, kunnen een aanvraag doen om toestemming te krijgen om tijdens een survivalrun begeleid te worden door persoonlijk begeleider. Het uitgangspunt is dat de deelnemer zelfstandig in staat is om het parcours te volbrengen. De persoonlijk begeleider kan incidenteel en kortstondig assistentie verlenen om een medische situatie te verhelpen.

 

Een persoonlijk begeleider is te herkennen aan de gele armband met daarop begeleider & het SBN logo gedrukt.

 

Voor een uiteenzetting van de rechten en plichten van de persoonlijk begeleider zie artikel 3.17 van het Algemeen Reglement.

 

Aanvragen persoonlijk begeleider

 

Wil jij gebruik maken van een persoonlijk begeleider tijdens je survivalruns? Lees dan eerst artikel 3.17 van het Algemeen Reglement goed door. En vul vervolgens het aanvraagformulier in. Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn neem dan contact op via: info@survivalrunbond.nl