Persoonlijk begeleider

< Terug

Survivalrun is een sport voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Iedereen gaat op zijn of haar eigen niveau de uitdaging met de elementen aan. Sommige deelnemers hebben medische aandoeningen, zoals diabetes of inspanningsastma, waardoor deelname aan een survivalrun een extra uitdaging kan zijn. Deze deelnemers kunnen het parcours zelfstandig afleggen, maar hebben soms hulp nodig van een persoonlijke begeleider, bijvoorbeeld bij een hypo of een astma-aanval. Het kan echter moeilijk zijn om een begeleider op het parcours toe te laten vanwege regelgeving. Hierdoor zien sommige deelnemers met medische aandoeningen af van deelname.

Om ook deze deelnemers de kans te geven om deel te nemen aan survivalrun, is de persoonlijk begeleider in het leven geroepen. Deelnemers die af en toe hulp nodig hebben tijdens een survivalrun vanwege een medische aandoening, kunnen een aanvraag indienen om tijdens de run begeleid te worden door een persoonlijk begeleider. Het uitgangspunt is dat de deelnemer zelfstandig in staat is om het parcours af te leggen. De persoonlijk begeleider kan incidenteel en kortstondig assistentie verlenen om een medische situatie te verhelpen.

Een persoonlijk begeleider is te herkennen aan de gele armband met daarop ‘begeleider’ en het SBN-logo gedrukt.

Voor een gedetailleerde beschrijving van de rechten en plichten van de persoonlijk begeleider, zie artikel 3.17 van het Algemeen Reglement.


Aanvragen persoonlijk begeleider

 

Wil jij gebruik maken van een persoonlijk begeleider tijdens je survivalruns? Lees dan eerst artikel 3.17 van het Algemeen Reglement goed door en vul vervolgens het aanvraagformulier in. Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn neem dan contact op via info@survivalrunbond.nl