Kwalificatiepunten/Wedstrijdlicentie aanvragen

< Terug

Wedstrijdlicentie

Wil je wedstrijden lopen in het wedstrijdklassement (KSR, MSR, LSR)? Dan moet je lid worden van de SBN én een wedstrijdlicentie aanvragen via jouw SBN-profiel.

De kosten voor een wedstrijdlicentie bedragen voor jeugdleden € 10,00 per seizoen en voor volwassenen € 15,00. De wedstrijdlicentie wordt elk seizoen automatisch verlengd. Jeugdleden tot en met 17 jaar kunnen zonder te kwalificeren een jeugdlicentie aanvragen. Voor volwassenen geldt echter een kwalificatiesysteem.

Vanaf het seizoen 2018/2019 eisen we dat je minimaal 6 kwalificatiepunten behaalt. Dit kun je doen door je in te schrijven voor individuele survivalruns en deze succesvol te voltooien, met behoud van je polsbandje, in een afstand die representatief is voor de wedstrijdcategorie waarin je wilt uitkomen. Let op: de survivalrun moet een zogenaamde kwalificatierun zijn. Op de wedstrijdkalender kun je zien welke runs gelden als kwalificatieruns en waar je dus kwalificatiepunten kunt verdienen. Behaalde kwalificatiepunten blijven 2 aaneengesloten seizoenen geldig, d.w.z. het huidige seizoen en het vorige seizoen. Lukt het niet 6 kwalificatieruns verdeeld over twee aaneengesloten seizoenen te behalen, dan vervallen de kwalificaties van het oudste seizoen.

Het is mogelijk meer dan 1 punt per kwalificatierun te verdienen, hieronder zie je hoeveel punten je per afstand kunt behalen. Top 5 heren of top 3 dames in een kwalificatierun krijgen dubbele punten.

  • Korte kwalificatierun 1 punt (afstand 6 - 9 km)
  • Middellange kwalificatierun 2 punten (afstand 9 - 15 km)
  • Lange kwalificatierun 3 punten (afstand 15 - 25 km)