Aanmelden trainingsgroep

< Terug

De SBN ondersteunt de bij haar aangesloten trainingsgroepen met kennis, informatie, verzekeringen en hulpmiddelen. Zo helpt de SBN trainingsgroepen om verder te professionaliseren en zaken goed te regelen.

Als je van plan bent om een trainingsgroep bij jou in de buurt op te zetten, is het zinvol om je aan te sluiten bij de SBN. Op die manier weet je zeker dat je zaken goed geregeld zijn. Alle voordelen van een lidmaatschap bij de SBN kun je lezen in het voordelendocument voor een trainingsgroep.

Wil je als trainingsgroep lid worden van de SBN dan moet je de trainingsgroep eerst inschrijven als rechtspersoon in de vorm van een vereniging, stichting of BV. Een eenmanszaak of vof valt daar niet onder.

Om je alvast te verdiepen in hoe de SBN de zaken rondom trainingsgroepen, wedstrijden, veiligheid, enzovoort heeft geregeld kun je het Algemeen Reglement en het Deelnemersreglement lezen. In de Parcoursvoorschriften lees je alles over het bouwen, de materialen en eisen voor hindernissen op je trainingslocatie.

Heb je jouw trainingsgroep geregistreerd als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel? Dan kun je jouw groep aanmelden bij de SBN. We hebben informatie van je nodig die je kunt invullen in dit gegevensformulier en in het formulier trainingstijden. Na je aanmelding sturen we je een controlelijst en logboekvoorbeeld toe voor de hindernissen op je trainingsbaan en we vragen je deze naar de Parcourscommissie terug te sturen. Onze voorzitter van de Parcourscommissie neemt na ontvangst hiervan contact met je op om je trainingsbaan te keuren. Zodra de Parcourscommissie jouw trainingsbaan heeft goedgekeurd, ben je aangesloten bij de SBN en officieel lid. De contributie voor een trainingsgroep bedraagt € 110,00 per jaar. Dit betaal je nadat de keuring heeft plaatsgevonden.

Een belangrijke voorwaarde voor de verzekering van de leden van jouw trainingsgroep is dat je op vastgestelde trainingstijden traint op een parcours dat is goedgekeurd door de SBN. Bovendien dienen je leden individueel lid te worden van de SBN. Activiteiten anders dan trainingen zijn niet gedekt door de SBN-verzekering.

Bij verzekeringen vind je meer uitleg over de verzekeringen van de SBN.