Jochem Schutten nieuwe directeur Survivalrun Bond Nederland

Jochem Schutten nieuwe directeur Survivalrun Bond Nederland

De Survivalrun Bond Nederland maakt met vreugde bekend dat Jochem Schutten, een vertrouwd gezicht binnen de survivalrun-gemeenschap, is benoemd tot de nieuwe directeur. Met een verleden als veelzijdig medewerker voor het bondsbureau en jarenlange toewijding aan survivalrun, brengt Jochem een schat aan ervaring en passie voor de sport met zich mee. Met ingang van 1 januari 2024 neemt hij officieel de rol van directeur over van Mark Huizinga.

Jochem, gefeliciteerd met je nieuwe functie. Eerder dit jaar besloot je te stoppen bij de SBN. Wat heeft je uiteindelijk gemotiveerd om terug te keren bij de bond in deze nieuwe rol?
“Hoewel ik altijd met veel plezier bij de SBN heb gewerkt, vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Sinds 2018 was ik actief bij de SBN en had ik een divers takenpakket, waaronder het onderhouden van contact met wedstrijdorganisaties en het ondersteunen van opleidingen. Het was een ontzettend leuke tijd, maar ik was toe aan een nieuwe prikkel. Ik nam dit besluit voordat ik op de hoogte was van de beslissing van Mark om te stoppen als directeur. Toen dat nieuws eenmaal tot me doordrong, groeide er opnieuw een gevoel van enthousiasme. Ik besefte dat er voor mij niets mooiers is dan bijdragen aan de ontwikkeling van de sport waarvoor ik zo’n passie koester. In deze rol zie ik nieuwe kansen om samen met alle medewerkers, vrijwilligers en leden survivalrun naar een hoger niveau te tillen. En voor mij persoonlijk is het een unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren, en dat motiveerde me om te solliciteren voor deze functie.”

Wat spreekt jou aan in deze nieuwe rol als directeur?
“In de afgelopen jaren heb ik veel samengewerkt met Mark en heb ik als het ware een kijkje achter de schermen gekregen in zijn takenpakket. Hierdoor weet ik goed wat er van mij wordt verwacht. Er zijn verschillende uitdagingen waar wij als organisatie mee aan de slag kunnen, zowel op nationaal als lokaal niveau, die direct van invloed zijn op onze sport. Het aangaan van deze vraagstukken, zowel de externe uitdagingen als de interne kwesties binnen onze sport en organisatie, geeft mij energie. Voor mij is het als een interessante puzzel waarbij ik kritisch kan kijken naar de mogelijkheden, met als doel de beste oplossingen voor survivalrun te vinden.”

Welke kansen zie je voor survivalrun?
“Onze sport blijft groeien, wat een prachtige ontwikkeling is. Echter, deze groei brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen wij ervoor dat er voldoende plekken zijn waar men veilig kan trainen? En dat iedereen op zijn of haar niveau deel kan nemen aan een survivalrun? Daarnaast zijn er verschillende andere vraagstukken die continu de aandacht vragen van de SBN, zoals hoe kunnen we de veiligheid van onze sport waarborgen? Hoe kunnen we de duurzaamheid van de sport bevorderen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er altijd voldoende enthousiaste vrijwilligers beschikbaar zijn voor wedstrijdorganisaties en trainingsgroepen, alsook trainers en bestuurders? Dit zijn enkele vraagstukken waar ik de komende jaren graag mijn aandacht aan wil besteden.”

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mark Ribbers, voorzitter SBN: “We hebben alle vertrouwen in Jochem.”
Nadat Mark Huizinga zijn beslissing om te stoppen als directeur bekend had gemaakt aan het bestuur, werd een open sollicitatieprocedure gestart. Mark Ribbers vertelt hierover meer: “Als bestuur vonden we het belangrijk dat iedereen die interesse had in de functie de kans kreeg om te solliciteren om zo tot de beste keuze te komen voor de SBN. We zijn blij met de vele sollicitatiebrieven die we hebben ontvangen. Er zaten meerdere geschikte kandidaten tussen met de juiste ervaring, kennis en skills-set. Uiteindelijk hebben we vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.” Naar aanleiding van deze gesprekken viel de keuze op Jochem. “Jochem is natuurlijk geen onbekende voor ons. Hij heeft ervaring en kennis van de bond, de structuur en alle processen. Daarnaast heeft hij een grote passie voor de sport, ambities en een visie over hoe we survivalrun verder kunnen brengen. Hij is ook nog jong, wat hopelijk betekent dat hij nog vele jaren een belangrijke rol kan spelen in deze positie. Natuurlijk hebben we uitvoerig gesproken over zijn vertrek eerder dit jaar en gevraagd waarom hij nu wel in deze functie bij de SBN wil werken. Op al deze vragen had hij goede antwoorden en kon hij uitstekend uitleggen waarom de functie van directeur een nieuwe uitdaging is waarin hij andere mogelijkheden ziet. Wij als bestuur zijn blij dat we met Jochem een ambitieuze en gepassioneerde directeur hebben binnengehaald, en we hebben alle vertrouwen in hem.”