Inov-8 partner van Survivalrun Bond Nederland

Inov-8 partner van Survivalrun Bond Nederland

Marktleider tekent driejarig sponsorcontract

Met ingang van 1 januari 2020 is Inov-8 sponsor van de Survivalrun Bond Nederland (SBN) en daarmee trotse partner van survivalrun in Nederland. Zondag 2 februari is de samenwerking officieel gemaakt bij de survivalrun in Gendringen. Beide partijen hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van in ieder geval 3 jaar.

Inov-8 is geen onbekende in de sport. Sinds de introductie van Inov-8 in de Benelux 14 jaar geleden, heeft het merk zich veel laten zien op evenementen. Tevens hebben zij vanaf het begin diverse top survivalrunatleten gesponsord.

In 2003 werd Inov-8 opgericht door de Britse Wayne Edy. Edy miste destijds lichtgewicht schoeisel met veel grip om door de Engelse heuvels te rennen. Samen met een student schetsten ze de eerste schoenen, lieten er een container vol van maken en reden alle fell running evenementen af om de schoen te promoten. Binnen een maand waren alle schoenen verkocht en bestelden ze een nieuwe container en daarnaast ontwikkelden ze ook een nieuwe schoen; de X-Talon 212. Inmiddels wordt het merk in meer dan 60 landen verkocht.

De X-Talon 212 is sinds de introductie in Nederland in 2006 een begrip in de survivalrun wereld. Het lichtgewicht, de grip en de duurzaamheid maakt dat het de ideale schoen voor survivalrun is. Medio dit jaar komt HB Sports, de importeur van Inov-8, met een gelimiteerde kleur van de X-Talon 212 exclusief voor de Benelux.

De populariteit van survivalrun groeit al jaren, inmiddels zijn er ruim 40 survivalruns per jaar in Nederland en heeft de SBN ruim 13.000 leden. Met deze samenwerking streven beide partijen er naar de sport nog verder te versterken en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van survivalrun.