De uitdaging voor Bikkels, Bikkelrun Leeuwarden

De uitdaging voor Bikkels, Bikkelrun Leeuwarden

De Bikkelrun in Leeuwarden die op zondag 7 oktober 2018 van start gaat wordt wel een heel bijzondere editie. De survivalrun van Leeuwarden wordt dit jaar al voor de 25e keer georganiseerd. Daarnaast is Leeuwarden ook nog de Culturele Hoofdstad van Europa. Er is dan ook alle reden om een heel speciale uitvoering van de Bikkelrun neer te zetten. Om het jubileum kracht bij te zetten heeft Leeuwarden dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap Middellange Survivalrun (ONK MSR) toegewezen gekregen van de Survivalrun Bond Nederland.

Van weilanden naar klinkers
Waar traditiegetrouw de Bikkelrun Leeuwarden plaatsvindt buiten de stad zal het parcours dit jaar voor een groot deel in de stad worden uitgezet. De start en finish van de Bikkelrun vinden plaats midden in het centrum, op het Wilheminaplein (in de volksmond Zaailand). Van daaruit wordt een parcours gevolgd dat de atleten dwars door het centrum van Leeuwarden leidt, via de Prinsentuin richting de noordkant van Leeuwarden.
De 7 kilometer buigt af bij de Ee-brug. De atleten van de MSR (12 kilometer) gaan door naar het Leeuwarderbos en al snel zullen ze weer terugkeren in de bebouwde kom van Leeuwarden. Via het Rengerspark lopen de atleten weer richting het centrum alwaar ze de eindhindernis op het Wilhelminaplein zullen tegenkomen. Deze eindhindernis wordt gebouwd door Stichting Survival Kootstertille. Een prachtig staaltje samenwerking tussen de verschillende Friese survivalrunorganisaties.

Mienskip
Tijdens de survivalrun zijn circa 250 vrijwilligers in touw. In de week voor de run zullen circa 80 bikkels de run voorbereiden en opbouwen. Een mooi staaltje van “Mienskip” tijdens het jaar van de Culturele Hoofdstad van Europa in Fryslân.

Start vanaf 9.15 uur
Vanaf 9.15 uur gaat er op het Wilhelminaplein om de 3 minuten een groep atleten van start. Maar liefst 1600 atleten begeven zich gedurende dag over het parcours waarvan 474 atleten zich hebben ingeschreven voor het ONK MSR. De prijsuitreiking voor jeugd en recreanten is om 13.30 uur. De winnaars van de ONK MSR worden om 15.00 uur gehuldigd.

Maak het mee
Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de atleten, maar ook voor supporters en verzorgers. Voor het publiek is er meer dan genoeg te zien langs de route. Er is ook een fietsroute, zodat de hindernissen van dichtbij kunnen worden bekeken en atleten aangemoedigd kunnen worden.

Website
Meer informatie is te vinden op: www.bikkelrun.nl.
Facebook, Twitter @survivalrunlwd & Instagram: #bikkelrun

Survivalrun Leeuarden