De opmars van INOV8 in survivalrun

De opmars van INOV8 in survivalrun

Op 1 januari 2020 werd INOV8 sponsor van de Survivalrun Bond Nederland en daarmee trotse partner van survivalrun in Nederland. Deze samenwerking is geen toeval; INOV8-schoenen zijn al lange tijd een bekend fenomeen in de wereld van survivalrun, maar wat maakt deze schoenen zo geliefd onder de survivalrunners?

In 2003 was Wayne Edy, een gepassioneerde natuurliefhebber en atleet, op zoek naar een schoen die hij niet op de markt kon vinden – lichtgewicht schoeisel met uitzonderlijke grip om de Engelse heuvels te doorkruisen. Gedreven door dit verlangen, sloeg hij de handen ineen met een medestudent, en samen schetsten ze de allereerste ontwerpen van wat later bekend zou worden als INOV8.

Met een container vol prototypes trokken ze van fell running evenement naar fell running evenement om hun schoenen te promoten. Binnen de kortste keren waren alle schoenen uitverkocht. Hoewel INOV8 aanvankelijk niet specifiek gericht was op survivalrun, past deze sport wel naadloos bij het merk INOV8. Survivalrun combineert elementen van hardlopen, klimmen en hindernissen op verschillende ondergronden, waarbij een hoog niveau van gripkracht vereist is – eigenschappen die perfect aansluiten bij de filosofie van INOV8.

Ruige omstandigheden
De INOV8-schoenen zijn ontworpen om atleten te helpen bij het overwinnen van zelfs de meest uitdagende omgevingen en hindernissen. Zo bieden de robuuste zolen grip op verschillende terreinen, terwijl het lichte ontwerp mobiliteit garandeert, en duurzame materialen zorgen voor bestendigheid tegen de ruige omstandigheden.

Binnen het assortiment van INOV8 zijn er verschillende modellen die geliefd zijn bij survivalrun-atleten. Neem bijvoorbeeld de X-Talon 212, geïntroduceerd in Nederland in 2006; een schoen die bekend staat om zijn ongeëvenaarde lichtheid, grip en duurzaamheid. Maar INOV8 blijft innoveren en verbeteren. De X-Talon G 210 is hier een perfect voorbeeld van, met zijn versterkte buitenzool die 50% sterker, elastischer en harder is dan andere standaard tussenzolen. Daarnaast biedt de Graphene Grip hoge tractie en de 8 mm noppen zorgen voor directe herkenning.

Voor de avonturiers die zich wagen aan langere afstanden over ruig terrein, introduceerde INOV8 de X-Talon Ultra 260, het nieuwste model in de X-Talon-serie. Met verbeterde sticky grip en strategisch geplaatste noppen op de buitenzool van 8 mm biedt deze schoen niet alleen meer comfort en bescherming, maar ook maximale grip zonder modderophoping. De ideale schoen voor het behalen van topprestaties in extreme omstandigheden.