Broeiende strijd om de prijzen tijdens ONK JSR!

Broeiende strijd om de prijzen tijdens ONK JSR!

Het ONK JSR, welke werd gehouden tijdens de Dronterlandsurvivalrun in de drie leeftijdscategorieën (JSR 10-11, JSR 12-14 en JSR 15-17), speelde zich af rondom het terrein van korfbalclub ASVD en het Drontense Wisentbos. Dit jaar geen “starthindernis” waarbij de bal door een korf moest worden geworpen  maar een kruiphindernis. De jeugdige wedstrijdlopers konden daardoor meteen goed in het ritme komen op het fraai opgebouwde parcours. De broeierige omstandigheden maakte dat de waterpartijen voor een welkome verkoeling zorgden. In de diverse leeftijdscategorieën werd een prachtige strijd geleverd door de jonge survivalrun atleten. Bij de heren in de leeftijdscategorie 15-17 jaar werd de strijd in de eindhindernis beslist in het voordeel van Stijn Lagrand. Ondanks de voorsprong bij de start van de eindhindernis wist Maarten Heerkens nog gevaarlijk dichtbij te komen. Stijn Lagrand wist echter zijn voorsprong te behouden en finishte 14 seconden voor Maarten Heerkens. Bij de dames 15-17 werd Elsa Rijpstra afgetekend Nederlands kampioen. Met een voorsprong van 8 minuten op de nummer twee kon Elsa Rijpstra de kampioensbloemen in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking.

Bij heren 12-14 wist Jarno Visser beslag te leggen op de eerste plaats. Bij de dames 12-14 ging Medde van der Plas er met het goud vandoor. Ook daar was de voorsprong daar, maar de nummer twee Floor van Groenendaal eindigde op de tweede plaats met minder dan een minuut achterstand.
Bij de jongste jeugd van 10-11 jaar wisten bij zowel de heren als de dames de nummers één met ruime voorsprong op de nummer twee de hoogste positie op het podium te bekleden. Teije van der Kooij kon daardoor met een ferme sprong de bel luiden bij de heren. Gwen Kelderman werd direct na de finish door een trotse familie opgevangen nadat zij als eerste de bel had geluid.

Uitslag ONK JSR seizoen 2018-2019

JSR 15-17 Jongens:
Stijn Lagrand
Maarten Heerkens
Jesse Linthorst

JSR 15-17 Meiden:
Elsa Rijpstra
Eva Groot Kormelink
Elisa Mul

JSR 12-14 Jongens:
Jarno Visser
Kick Woltering
Noa de Jong

JSR 12-14 Meiden:
Medde van der Plas
Floor van Groenendaal
Lizelotte van Dokkum

JSR 10-11 Jongens:
Teije van der Kooij
Leon Frederiks
Gijs van Beusichem

JSR 10-11 Meiden:
Gwen Kelderman
Bente van Binsbergen
Djuna Dokter