Bikkelen in Leeuwarden, het ONK MSR.

Bikkelen in Leeuwarden, het ONK MSR.

Leeuwarden, de stad die een paar weken geleden op zijn grondvesten schudde vanwege de rondgang van de reuzen van Royal de Luxe. De gehele stad vulde zich toen met een mensenmassa die zijn weerga niet kende. Maar zondag 7 oktober 2018 wordt in de annalen van de stad bijgeschreven vanwege een unieke uitvoering van de survivalrun. De organisatoren van de 25e editie van de Bikkelrun in Leeuwarden hebben een indrukwekkende prestatie geleverd door in een zeer korte periode een fantastische survivalrun neer te zetten.

Ook de de buren uit Kootstertille leverden een huzarenstukje door in korte tijd de beruchte hindernis van de run in Kootstertille op te bouwen midden in het centrum van Leeuwarden. De start- en finish-locatie was gelegen in het centrum van Leeuwarden en het grootste gedeelte van het parcours leidde de survivalrunners dwars door het prachtige Leeuwarden. Een kleurrijk festijn omdat een groot gedeelte van het parcours was “behangen” met shirts van voorgaande survivalruns in den lande. Maar wie dacht dat een survivalrun midden in een stad eenvoudiger zou zijn dan een survivalrun door weilanden en bossen kwam bedrogen uit. De organisatie had, naast enige ludieke hindernissen, een paar pittige hindernissen opgebouwd. Vooral de serie “swing-overs” gevolgd door een kraanhindernis en een zware afsluiting op de eindhindernis zorgde voor verbeten gezichten.

Survivalrun Leeuwarden

Na het startschot van Hilde Tjeerdma (wethouder Leeuwarden) voor het ONK MSR, waarbij de atleten vanuit een zeecontainer voor het Friese Museum werden weggestuurd, volgde het parcours met fantastische entourage dwars door de stad. Halverwege de run had bij de heren Thom van Capellen al een mooie voorsprong op Ruben Dinkelman en Kerst Wind. Op een kilometer van de finish bij de serie swing-overs had Thom zijn voorsprong verder uitgebreid en kwam dan ook met een mooie voorsprong op de concurrenten aan bij de eindhindernis. Deze werd soepel genomen ondanks de geleverde inspanningen onderweg. Na een flinke sprong op de schuine wand luidde Thom van Capellen met een flinke klap de gong na een tijd van 1 uur 17 min en 24 sec. Op ruim een halve minuut achterstand kwam Kerst Wind als tweede bovenop de finishwand. Nederlands Kampioen KSR Ruben Dinkelman eindigde als derde met een halve minuut achterstand op Kerst Wind.

Bij de dames had Nederlands Kampioene KSR Bianca Rougoor-Machielse de touwtjes stevig in handen. Met een flinke voorsprong begon zij met het bedwingen van het eindeloos durende trappenhuis. Maar door problemen bij de kraanhindernis op een paar honderd meter van het finishterrein moest zij haar leidende positie afstaan aan de concurrentie. Daar ontspon zich een zeer spannende eindstrijd in de eindhindernis. Lenneke van der Heide won uiteindelijk de strijd in een tijd van 1 uur 46 min en 34 sec, op ruim een halve minuut gevolgd door Sanne de Jonge. Florence van Helten wist knap de derde plaats te bemachtigen in een tijd van 1 uur 51 min en 47 sec.

Uitslag 40+ Dames:
Sandra van Dijk 2 uur, 6 min en 44 sec
Helga Vuur 2 uur, 59 min en 03 sec
Annelies Dijkstra 3 uur, 51 min en 18 sec

Uitslag 40+Heren:
Kerst Wind 1 uur 18 min en 02 sec
Jan Nauta 1 uur 27 min en 50 sec
Timo de Boer 1 uur 32 min en 22 sec

Uitslag 50+Heren:
Peter Baan 1 uur, 46 min en 05 sec
Richard Klein Goldewijk 1 uur, 59 min en 21 sec
Douwe Rijpstra 1 uur, 59 min en 46 sec