Survivalrun Bond klaar voor de toekomst!

Survivalrun Bond klaar voor de toekomst!

Op de Najaars Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Survivalrun Bond Nederland is positief ingestemd met het aanstellen van André Gorter als nieuwe voorzitter. André brengt heel wat kennis en ervaring met zich mee!

Als fervent survivalrunner, adventure racer en triatleet en oprichter van Survivathlon is hij een enorme
aanwinst voor het bestuur en alle leden van de Survivalrun Bond. Zo werd hij door Mark Huizinga geprezen om zijn talent in het organiseren van grootschalige, nationale sportevenementen en houdt hij verschillende posten in sportbesturen. Zelf geeft André aan dat hij het laatste heeft moeten minderen om zich volledig te kunnen storten op zijn nieuwe functie als voorzitter van de SBN; een functie dat hij als een prachtige sportieve uitdaging ziet.

In zijn eerste woorden als voorzitter zet André meteen zijn boodschap en visie uiteen. Beide focussen zich op samenwerking. Zonder een bestuur, een bondsbureau, vrijwilligers in de commissies en bij de wedstrijdgroepen en trainingsgroepen, bestaat er geen survivalrun. Om dit systeem te handhaven en te laten werken, zijn er naast vrijwilligers, inmiddels ook betaalde functies noodzakelijk gebleken. De survivalrunsport breidt zich in een rap tempo uit, wat ten goede komt aan de sport, maar tegelijkertijd ook meer vraagt van de leden die zich hiervoor al inzetten. Hij vraagt dan ook aan alle SBN-leden de al actieve leden te ondersteunen waar mogelijk. Dit kan op een laagdrempelige manier door bij een eigen wedstrijdorganisatiegroep of trainingsgroep te assisteren, of de SBN te versterken door mee te denken in een commissie en/of actief te participeren tijdens het regio overleg.

Mark Huizinga niet uit beeld

Na jaren de kar getrokken te hebben als voorzitter zal Mark de rol van directeur gaan vervullen binnen de werkorganisatie van de SBN.

Mark Huizinga is aangenomen als de eerste directeur van de SBN volgens een transparant proces. De aanwezige leden bij de ALV hebben ervoor gekozen om  Mark direct aan te stellen als directeur in plaats van een open sollicitatieprocedure te starten.

Mark is per 1 december 2019 met zijn nieuwe job gestart en is razend enthousiast. In de functie van directeur kan Mark structureel meer tijd besteden aan het actief door ontwikkelen van de survivalrunsport en haar zowel te promoten als te ondersteunen. Zo heeft hij nu de mogelijkheid om actief op bezoek te gaan bij wedstrijdgroepen, trainingsgroepen en regio overleggen om zo op alle niveaus meer betrokken te kunnen zijn. Daarnaast zal Mark de sport gaan vertegenwoordigen door aanwezig te zijn bij bijeenkomsten van NOC*NSF en andere instanties om zo zijn netwerk te kunnen uitbreiden en meer zichtbaarheid te kunnen genereren voor de survivalrunsport.

Huub Scharenborg versterkt het bestuur

Met Beltrum als woonplaats heeft Huub survivalrun in zijn bloed. In de najaars-ALV is Huub aangesteld als nieuwe secretaris van de SBN.

Na jarenlang zijn eigen assurantiën kantoor te hebben gehad, Scharenborg Assurantiën, was het tijd voor een nieuwe uitdaging voor Huub. Met zijn kennis en kunde op het gebied van bedrijfsvoering & assurantiën is Huub een grote aanwinst voor de SBN!

Samen staan we sterk

Alle ontwikkelingen te samen maken dat wij als bond klaar zijn voor de toekomst! Echter niet zonder jou inzet. We zoeken altijd nog naar meer mensen die willen bijdragen aan onze mooie sport. Wil je mee denken in een commissie? Of lijkt het jou wat om mee te besturen? Bekijk de vacature Algemeen Bestuurslid eens.

Of neem vrijblijvend contact op het met het bondsbureau omtrent commissie werkzaamheden.